In huiskamers van stadgenoten genieten van Gluren bij de Buren. Foto: Maarten J. Eykman
In huiskamers van stadgenoten genieten van Gluren bij de Buren. Foto: Maarten J. Eykman

Bekend talent en verborgen parels bij Gluren bij de Buren

Maar liefst 64 huiskamers door de hele stad, staan zondag 11 maart open voor de derde editie van Gluren bij de Buren Zoetermeer. Lokaal talent laat op deze dag van zich horen.

Zoetermeer - Het programma is bekend, en wauw: Wát een programma! Op zondagmiddag 11 maart vinden er 192 optredens plaats in álle wijken van Zoetermeer. De programmering biedt voor ieder wat wils: van nog niet ontdekte singer-songwriters tot lokaal beroemd theatertalent.

Lokale coördinatoren Marjolein Haars en Jeffrey de Bake van Floravontuur: "Er is veel keus dit jaar, waar moet je beginnen? Onze tip: ga gluren in je eigen buurt. Er is zoveel te ontdekken bij jou om de hoek, en wie weet ontdek jij de nieuwe Jett Rebel of Sanne Vogel!"

De organisatie heeft er zoveel mogelijk voor gezorgd dat er lokaal talent te bewonderen valt. Het publiek zal Zoetermeerse muziek beluisteren, Zoetermeers theater bekijken en Zoetermeerse dans beleven. Dit jaar zijn er mooie samenwerkingen ontstaan met het Stadstheater en CKC & partners. Beide culturele partners van het festival hebben een eigen programma samengesteld waar ook zij Zoetermeerse talenten een podium geven.

De organisatie is ook blij met de samenwerking met de gemeente Zoetermeer, Fonds 1818 en het ZoetermeerFonds. Ook dit jaar ondersteunen zij het project financieel, waardoor het festival kan blijven bestaan en verder is gegroeid. Ook de samenwerking met Albert Heijn Zoetermeer is dit jaar geïntensiveerd. Jeffrey de Bake: "De samenwerking met Albert Heijn Zoetermeer is enorm prettig en we zijn blij dat zij er ook dit jaar weer voor zorgen dat alle huiskamers zijn voorzien van koffie, thee, limonade en wat lekkers."

Gluren bij de Buren is hét gratis huiskamerfestival van Zoetermeer. Men hoeft niet te reserveren.
In elke huiskamer staat een spaarpot waar je een vrijwillige bijdrage kan leveren na elk optreden. Marjolein Haars: "We willen ervoor blijven zorgen dat iedereen kan komen gluren, maar het is ook belangrijk dat we laten zien dat podiumkunst niet vanzelfsprekend is. Vandaar de spaarpot. De opbrengsten van de spaarpotten worden volledig geïnvesteerd in Gluren bij de Buren Zoetermeer 2019"

Programma

Elke act treedt gedurende de dag 3 x 30 minuten op. Doordat de deelnemende huiskamers in routes zijn onderverdeeld, is het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. De eerste optredens staan om 12 uur op het programma. Bekijk het volledige programma in festivalkrant de Gluurbuur of op de website: www.glurenbijdeburen.nl/zoetermeer.

Meer berichten