Foto: M.Venhuizen

LoopLekker start beginnersgroepen hardlopen!

Wegens succes start LoopLekker in april met 2 groepen voor beginnende hardlopers.

LoopLekker start met 2 nieuwe beginnerscursussen hardlopen bij het noord-AA in Zoetermeer. Deze cursussen gaan van start op woensdag 4 april om 10:00 uur en op zondag 8 april 2018 om 10:30 uur. Tijdens de 8-weekse beginnerscursus richt LoopLekker zich op de beginnende hardloper en de hardlopers die weer rustig en onder goede begeleiding het hardlopen willen opbouwen.

Steeds meer mensen beginnen met hardlopen. Hardlopen staat met 12% op plek 2 van de meest beoefende sporten in Nederland. Doordat er steeds meer mensen hardlopen, is er ook meer behoefte aan goede begeleiding om blessures bij het hardlopen te voorkomen. LoopLekker organiseert daarom een aantal keer per jaar deze 8-weekse beginnerscursus voor mensen die willen starten met hardlopen of na een tijdje de hardloopschoenen weer willen aantrekken.

Tijdens de cursus wordt de basis van hardlopen aangeleerd. Binnen 8 weken, met een training van één uur per week, leert de cursist veel over de verschillende facetten van het hardlopen: van een goede warming-up, looptechniek, blessurepreventie, tot aan de juiste ademhaling. Aan het einde van de cursus is iedere deelnemer zich bewust van de juiste looptechniek en is hij/zij in staat om 3 à 5 kilometer hard te lopen. Naast de groepstraining traint iedere cursist nog 1 of 2 keer per week zelf.

Plezier en blessurepreventie komen tijdens alle trainingen van LoopLekker terug. ‘’Buiten sporten is het leukste wat er is’’ zegt Mattijn Venhuizen, oprichter en één van de gediplomeerde trainers van LoopLekker. Mattijn is 3 jaar geleden begonnen met LoopLekker in Zoetermeer. Mattijn merkt dat steeds meer mensen behoefte krijgen om buiten te sporten: ‘’Mensen hebben het steeds drukker en wat is er dan lekkerder om even naar buiten te gaan? Even alleen je voetstappen, je eigen ademhaling en de natuur,’’ aldus de enthousiaste trainer van LoopLekker.

De trainingen worden gegeven bij het noord-AA (restaurant AA-zicht). Deze omgeving is uitermate geschikt voor het geven van hardlooptrainingen. De trainingen starten dus op woensdag 4 en zondag 8 april. Voor een bedrag van slechts €50,- kan men meedoen aan deze complete 8-weekse beginnerscursus.

kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/LoopLekker/

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@looplekker.nl

Meer berichten