Foto: Chris Lans X10C

Duo expositie in NH Hotel

Aankondiging van Ateliers 1819 voor de duo-expositie van Marian van Zomeren-van Heesewijk en Monique Giel.

Hun expositie heet FLOWERPOWER. Ze hebben de kleurige bloemen vereeuwigd via schilderen en fotografie. U bent van harte welkom op de opening op zondag 11 maart om 15:00 uur in de lobby van het NH-hotel in Zoetermeer. De expositie duurt van 11 maart tot 13 april 2018.

Marian van Zomeren- van Heesewijk over Flowerpower

Bloemen zijn een apart fenomeen. Onze ogen gaan er steeds naar toe. Ze verzachten de sfeer. We genieten van de geuren, kleuren, delicate vormen, hun uitbundigheid.

In de lente bloeien de bloemen weer open. Ook de mensen komen ook weer naar buiten: mutsen af en dassen weg, genieten van het lenteweer.

Ik ben begonnen met het schilderen van een vaas met bloemen gewoon voor mijzelf om te kijken of ik het kon in 1991. Tijdens mijn lerarenopleiding aan de Gerrit Rietveldacademie kwam het niet ter sprake
Ik wil de bloem gewoon de bloem laten zijn, diversiteit ontdekken, groeiwijzen. Ik wil de seizoenen zien. Vreugde, harmonie, evenwicht door compositie. Het leven vieren.

Mijn leidraad is de visuele werkelijkheid. Abstrahering zit niet in mijn verhaal, wel het zoeken naar de essentie. Alles wat er niet toe doet weglaten. Of weglaten tot ik zie waar het om gaat.
Ik houd mij bezig met, kleurschakeringen, diepte, compositie, perspectief en hoe benader ik de structuren met een penseel of kwast. Ik houd van licht, wit in mijn schilderijen.
De kracht van bloemen? Mijn schilderij van een Japanse anemoon noem ik “verwondering”, omdat de fiere lange dunne stengels van de Japanse anemonen ook na een storm overeind blijven staan.

Monique Giel-Waarom Flowerpower omdat bloemen door hun schoonheid voor mij wat betekenen en mij een geweldig goed gevoel geven.

Elke bloemen is weer anders van vorm en heeft een unieke kleurschakering.

Even erbij stil staan, kijken, helemaal in je opnemen. En dan even diep ademhalen en inhouden , en aanraken. Zo’n mooie fragile bloem . Maar die wil ik altijd blijven zien dus worden de bloemen steeds vastgelegd middels fotografie.

Het is een natuurlijke manier om ons goed te voelen. Met deze expositie willen wij jullie met onze bloemen ook een goed gevoel geven.

www.ateliers 1819.nl

Meer berichten