Mascot Label Group
Mascot Label Group (Foto: Griffin Lotz)

Wonderkind op gitaar schittert tijdens Rockin' The Blues

Op vrijdag 16 maart oganiseert Cultuurpodium Boerderij in samenwerking met het bekende platenlabel Mascot/Provogue de eerste editie van het Rockin' The Blues festival. Dit indoor bluesfestival is bedoeld om opkomende bluesmuzikanten een springplank te bieden. Zo staat de 18-jarige Amerikaanse gitarist Quinn Sullivan in de schijnwerpers.

Quinn Sulivan is met recht een wonderkind op gitaar te noemen. Op 7-jarige leeftijd kwam hij in contact met Buddy Guy. Inmiddels is Quinn Sullivan 18 jaar en beide gitaarhelden weten elkaar nog steeds te vinden. Ook heeft Quinn Sullivan met grootheden als BB King, Eric Clapton, The Tedeschi Trucksband en Los Lobos mogen spelen. Zijn derde album “Midnight Highway” (2017) is geproduceerd door Tom Hambridge, die goed is voor het winnen van meerdere Grammy Awards. Het is een gevarieerd album geworden waar de muziekstijlen, blues, Americana en pop elkaar afwisselen.

Tijdens de eerste editie van Rockin' The Blues zullen naast Quinn Sullivan de gitaristen Eric Gales, Gary Hoey en bluesrocker Lance Lopez te zien zijn. Verwacht een headline show van elke gitarist en een gitaarspektakel van de heren tijdens de 'final jam'. Gary Hoey was eerder met zijn band in de Boerderij te zien en ook Eric Gales draait alweer een tijd mee in de blues scene. Het is ook mogelijk om de sympathieke muzikanten persoonlijk te ontmoeten en items te laten signeren. Je kunt ook deelnemen aan een gitaar clinic, waarbij je vragen kunt stellen over technieken en het leven 'on the road'. Kortom, een unieke indoor festival ervaring! Meer info: cultuurpodiumboerderij.nl.

Meer berichten