Foto: De Elzenhoek

Jarige Elzenhoek haalt mooi bedrag op voor Villa Pardoes

Basisschool de Elzenhoek heeft zich tijdens een Winterfair ingezet voor Villa Pardoes.Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig, mogelijk levensbedreigend zieke kinderen tussen de vier en twaalf jaar. De Winterfair werd georganiseerd vanwege het 40-jarige bestaan van basisschool de Elzenhoek. Tijdens dit lustrum wilde de school zich graag inzetten voor een goed doel wat betrekking heeft op kinderen.

Op de woensdagavond, de vooravond van de lustrumdag, vond de Elzenhoek Winterfair plaats. In en rond de school vonden allerlei activiteiten plaats. Niet alleen stond de schaatsbaan daar natuurlijk, maar ook een springkussen voor de kleintjes. Wie een gokje wilde wagen, kon terecht bij de levende fruitmachine in de aula en wie wilde weten wat de toekomst in petto had, kon een bezoekje brengen aan de Waarachtige Waarzegster. De kinderen konden meedoen aan een rustgevende reis met de Droomvlucht en zich uitleven met Oud-hollandse spellen of curling spelen in de speelzaal. Om winterstress weg te werken, was er de stoelmassage. In de Elzenkoek en Zopie in de aula werden versnaperingen als broodjes worst, erwtensoep en warme chocomel aangeboden.

Klapstuk van de avond was de veiling, waarop onder de wervende woorden van veilingmeester Paolo de leukste dingen werden geveild, zoals een dagje directeur van De Elzenhoek zijn, gaan bowlen met je favoriete juf, meedoen in een echt radioprogramma en nog veel, veel meer! De prijzen zijn flink opgedreven en dat is maar goed ook want alle opbrengsten van de Winterfair, meer dan 2000 Euro, worden geschonken aan Villa Pardoes.

Op de lustrumdag zelf werden de kinderen verrast meteen mooi groen Elzenhoek T-shirt en een lekker gebakje. Na het nemen van een panoramafoto vanaf het dak van alle kinderen en teamleden in hun mooie T-shirts konden de leerlingen tenslotte genieten van een speciale voorstelling van Jannes de middeleeuwse goochelaar, die menig leerling verbaasde met onnavolgbare trucs. Sommige leerlingen mochten meehelpen en bleken onvermoede talenten te hebben!

Voor de kinderen van De Elzenhoek was het een magische lustrumviering en met de opbrengst voor Villa Pardoes hoopt de school ook de kinderen in Villa Pardoes een stukje van deze magie mee te geven.

Meer berichten