Elektrisch Rolstoelhockeytoernooi bij Doing op 17-2-2018

Op 17 februari organiseert Doing, vereniging voor aangepast en geïntegreerd sporten in Zoetermeer, in de eigen sporthal aan de Forelsloot een toernooi voor hockeyspelers die gebruik maken van een elektrische rolstoel. Naast tafeltennis, zwemmen en hockey voor spelers in een handbewogen rolstoel biedt Doing sinds 2013 ook hockey aan voor spelers in een elektrische rolstoel: Doing E-hockey. Na de zeer succesvolle eerste uitvoering in 2016 organiseert Doing het E-hockeytoernooi nu voor de tweede keer!

In totaal zullen op deze dag zo’n 35 hockeyers in actie komen. Naast de hockeyers van Doing (verdeeld over twee teams) zullen er teams van verenigingen uit Katwijk, Rotterdam en Goes deelnemen aan dit leuke toernooi!

Elektrisch rolstoelhockey is niet alleen een heel spectaculaire sport om te zien, maar in Nederland ook de grootste teamsport voor spelers die in het dagelijks leven gebruik maken van een elektrische rolstoel. Spelers kunnen door diverse beperkingen rolstoelgebonden zijn, bijv. als gevolg van een dwarslaesie, spasticiteit, spierziekte, etc. Spelers met voldoende armkracht spelen met een lichtgewicht hockeystick in de hand en spelers voor wie dit niet mogelijk is spelen met een speciale stick die aan hun rolstoel is gemonteerd, de zogenaamde T-Stick. De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 15 bij 25 meter, waarbij beide teams bestaan uit vijf spelers. Doing heeft op dit moment een leuke en diverse spelersgroep van zo’n 17 enthousiaste sporters in de leeftijd van 15 tot 50 jaar die elke zaterdag om 14.00 u. trainen.

Iedereen die deze fantastische sport een keer van dichtbij wil meemaken en de spelers van Doing tijdens een wedstrijd in actie wil zien is van harte welkom om tussen 11.00 u. en 16.00 u. een kijkje te komen nemen in de sporthal van Doing (adres: Forelsloot 5 in Zoetermeer).

Het wedstrijdprogramma vind je op de Facebookpagina van Doing E-hockey: www.facebook.com/doingehockey.

Hopelijk tot ziens op 17 februari!

Meer berichten