Foto: PR

Met muziek een mooiere wereld

Door Marijke Helsloot

Zoetermeer - Singer songwriter Claudia Robbens wil graag andere mensen inspireren om iets goeds te doen voor de aarde. Haar gedachten en belevingen verwerkte ze in haar zelf geschreven songteksten. Het resultaat is haar eerste cd boordevol met Americana-muzieknummers.

Samen met haar eerste cd 'Who you want to be' is ook de droom van Claudia Robbens uitgekomen. Veel Zoetermeerders kennen Claudia van haar liefdevolle acties tegen dierenbont in het Stadshart. Dat zij al jaren zangeres is en ook met haar muziek een inspiratiebron voor een mooiere wereld wil zijn, weet nog niet iedereen. Op haar pas uitgekomen cd is een combinatie van soul, blues en rock te beluisteren. ,,Eigenlijk is het de Americana-stijl waarin je ook de invloeden van country en pop terugvindt", legt Claudia uit. ,,Mijn nummers schrijf ik vanuit mijn eigen inspiratie over de dingen die mij bezighouden. De muziek gebruik ik om mijn verhalen te kunnen vertellen. Zo heb ik een nummer over mijn vader geschreven. Hij maakte een reis naar Amerika en op een poëtische manier heb ik zijn belevenis beschreven. Een ander haalt het er wellicht op die manier niet uit maar wij weten waar het over gaat." Daarnaast wil Claudia een inspiratiebron zijn voor andere mensen om de wereld net een beetje mooier te maken. Ze wil de mensen bewust maken om iets goeds te doen. ,,Dit onderwerp komt vaak voor in mijn muzieknummers. Je bent zelf een belangrijk onderdeel van de wereld en samen kunnen we dingen veranderen en elkaar inspireren. Hierbij wil ik mijn ideeën niet opdringen maar op een liefdevolle manier uitleggen aan de mensen. Ik probeer hun harten te openen."

Voor haar cd vond zij samen met een producer de muzikanten om haar heen om de door haar geschreven nummers uit te gaan brengen. Met een vaste band, bestaande uit een toetsenist, een gitarist en een bassist, laten ze de akoestische versie aan het publiek horen. ,,We hebben twee optredens in Friesland gehad voor tv en radio. Binnenkort treden we in Woerden en Utrecht op en sommigen hebben ons een keer beluisterd tijdens Zondag in 't Park. Mijn muziek past het best in kleine theaters." Voor haar nieuwe cd heeft Claudia lovende recensies gekregen in het Blues Magazine en op 't Folkforum. Daarnaast is haar cd een week lang 'CD van de Week' geweest op BE2 in België. ,,Ik hoop dat de mensen mijn muziek mooi vinden en dat ik ze kan raken. Ik krijg regelmatig een warm applaus en dat voelt goed. Van reacties als een prachtige stem en prachtige nummers word ik heel blij." Claudia denkt al na over het uitbrengen van een tweede album. ,,Maar eerst werken aan de promotie van mijn cd."

Meer berichten