Teammanager Ruud van Graafeiland
Teammanager Ruud van Graafeiland (Foto: Nico Mos)

"Europees spelen is iets extra"

Door Nico Mos

Zoetermeer - Tafeltennisvereniging Taverzo gaf, bij monde van voorzitter Jacob de Boer, afgelopen zomer al aan ook nu eens verder te willen komen in Europa. Taverzo bereikte de achtste finale, maar strandde op het Franse Istres TT. .

 ,,We hebben, voor eerst dit seizoen, een tafeltennisteam dat zowel de competitie als de Europese wedstrijden speelt. Het invliegen van buitenlandse spelers, speciaal voor de Europese wedstrijd, doen we niet meer", opent teammanager Ruud van Graafeiland zijn betoog. ,,Je krijgt zo een goed team dat voor elkaar wil werken. We hebben dit jaar in Europa goed rond gekeken. Naast Schiedammer Stefan Tromer (25) zitten verder in dit team: Kuba Folwarski (21) uit Polen, de Fransman, Dorian Nicolle (23) en de zeer ervaren Kalinikos Kreanga. De laatste is weliswaar 45 jaar, maar nog steeds op en top fit. Hij wilde na jaren op top niveau gespeeld te hebben in de Franse competitie bewust een stapje lager gaan spelen en wij zijn er zeer blij mee. Wij konden hem, tegen onze financiële voorwaarden, binnenhalen en zijn daar zeer trots op. Gelukkig zie je dat ook de concurrentie niet helemaal stil zit, want de Treffers uit Klazienaveen is inmiddels een geduchte concurrent geworden. Wij wonnen tweemaal van hen, maar verloren voor de beker. Dit prikkelt ons wel hoor".

Europacup

,,Na zes wedstrijden in Europa ongeslagen te zijn geweest zijn we in de zevende wedstrijd helaas uitgeschakeld", vervolgt Ruud. ,,In de achtste finales ging het mis, al zag dat er in 't geheel niet uit na de heenwedstrijd, tegen Istres TT uit Frankrijk, die wij met 0-3 wonnen. Thuis moesten we het karwei dus afmaken. Echter thuis verloren we met 3-0 en op games gingen wij er alsnog uit. Toch, Europees spelen is iets extra".

Ping Pong voor ondernemers?

,,Om te proberen meer ondernemers aan ons te binden denken wij aan het opzetten van een maandelijkse Ping Pong borrel voor ondernemers. Wij denken dat dit kan leiden tot meer netwerken, sponsoring etc. ", aldus Ruud van Graafeiland.

Meer berichten