Leerlingen van IKC de Waterlelie werkten aan het Speelbos! Foto: L. Verhoeven @BoswachterLieke .
Leerlingen van IKC de Waterlelie werkten aan het Speelbos! Foto: L. Verhoeven @BoswachterLieke . (Foto: Simone Langeveld)

Groeten uit het groen 'Pimpen' speelbos de Balij

Boswachter Lieke: "In de Balij, een jong stukje bos tegen de wijk Rokkeveen aan, ligt een speelbos verscholen. Hier kunnen kinderen lekker spelen in een natuurlijke omgeving. Honden zijn er verboden, en vies worden mag!"

Zoetermeer - De Balij is een van de gebieden van Staatsbosbeheer die door het team Hof van Delfland wordt beheerd. In 2011 heeft het speelbos in de Balij voor het laatst een opknapbeurt gehad. Om nieuwe ideeën op te doen voor het opknappen van het speelbos was de hulp ingeschakeld van groep 6 van IKC de Waterlelie. Begin november gingen 36 kinderen met ons mee het speelbos in, met een kaart en stiften in de hand. Tijdens dit bezoek kwamen de wildste ideeën boven drijven. Onderweg verzamelden de kinderen allemaal takjes, stenen en mooie blaadjes om later te kunnen gebruiken bij het maken van maquettes. Het eindresultaat was zes maquettes, met ideeën van vogeleilanden tot een klimparcours door de bomen heen. Momenteel is de landschapsontwerpster van Staatsbosbeheer bezig met het uitwerken van alle ideeën in een ontwerp. Erg leuk om kinderen op deze manier bij een natuurgebied in hun omgeving te betrekken. Hopelijk kan er snel gespeeld gaan worden in een speelbos!
Op de hoogte blijven van Staatsbosbeheer Hof van Delfland? Volg ons dan op facebook (Staatsbosbeheer Hof van Delfland), instagram (Boswachter_Lieke).

Meer berichten