Mening

Via Social Media uiten lezers vaak hun mening over bijvoorbeeld onderwerpen die er in de stad spelen of beslissingen die door politici zijn of nog moeten worden genomen. Ik vind dat een hartstikke leuk fenomeen en ook zeer waardevol. Soms heb je het idee dat een verhaal in de krant en op Social Media veel stof zal doen opwaaien en dan is dat niet het geval. Een andere keer verwacht je juist weinig reuring en ontploft Social Media weer. Vooral zaken die in de politieke arena worden besloten, kunnen steevast rekenen op kritiek of juist weer instemmende reacties.

Afgelopen week was dat ook het geval. Lezers uitten kritiek op de kunst in het nieuwe stadhuis en ook de ontwikkelingen van Gymworld konden rekenen op nogal wat kritische opmerkingen. Veel mensen gaven aan liever een zwembad te willen dan een iconische sportgelegenheid voor de turnsport. En zo gaat het eigenlijk altijd wel. Lezer A wil dat de gemeente geld uitgeeft aan het een en lezer B juist aan het ander. Sommigen vinden dat de inwoners moeten worden geraadpleegd voor er een definitieve beslissing wordt genomen. Dat laatste klinkt leuk maar de ervaringen met raadgevende referenda zijn niet geweldig. We moeten het dus overlaten aan de heren en dames politici. Zij zitten er natuurlijk ook niet zomaar, zij zitten er namens ons!

En dat brengt mij automatisch op de komende gemeenteraadsverkiezingen. Immers, de beslissing waar in Zoetermeer geld aan wordt uitgegeven hangt uiteindelijk toch voor een groot deel samen met de politieke keuze die u en ik op 21 maart gaan maken. Vier jaar geleden maakte slechts iets meer dan de helft van alle stemgerechtigden de gang naar het stemlokaal. En dat is een gemiste kans omdat nu eenmaal de partijen waarop we stemmen het beleid bepalen. Zo hebben we dat ooit terecht met elkaar in dit land afgesproken. Ik heb al eerder op deze plek geschreven dat ik mijn politieke voorkeur voor mezelf hou. Dus een stemadvies gaat u van mij niet krijgen. Wel het dringende advies om toch vooral 21 maart naar de stembus te gaan. Gewoon doen.

Meer berichten