Jori Veldhuizen kijkt uit naar de parade in Hong Kong waar Circo di Strada aan mee gaat doen. Foto: Fred Roland/Redline
Jori Veldhuizen kijkt uit naar de parade in Hong Kong waar Circo di Strada aan mee gaat doen. Foto: Fred Roland/Redline

Circo di Strada doet mee in nieuwjaarsparade in Hong Kong

Door Hélène Ouwerkerk

Zoetermeer - Circo di Strada, het circusbedrijf van Jori Veldhuizen, verovert de wereld. Volgende week vertrekt Circo di Strada naar Hong Kong om mee te doen in een grote parade voor het Chinese Nieuwjaar. "Dit is supercool", zegt hij enthousiast.

De uitnodiging voor de prestigieuze parade in Hong Kong kwam op het pad van Veldhuizen, toen hij vorig jaar met Circo di Strada aanwezig was bij de Formule 1 in Bahrein. "Een internationaal bureau zag ons spelen en was enthousiast", vertelt hij. "Ik kon toen niet peilen hoe serieus het was." Maar serieus was het, want na een tijdje had de Zoetermeerder de opdracht in de pocket.

De circusattributen, kostuums en artiesten naar het buitenland brengen is een enorme operatie, weet Jori. "Daar komt echt gigantisch veel bij kijken", zegt hij. "800 kilo materiaal, bestaande uit kostuums en circusattributen waaronder een grote lichtgevende bal, zijn in zeven flightcases verpakt. Alles moet eerst worden uitgevoerd in Nederland en vervolgens in China worden ingevoerd. Er komen enorm veel documenten bij kijken", vertelt Veldhuizen. Of dit allemaal goed gaat, vindt hij best spannend. "Ik heb er dit keer een gps-tracker in gedaan. Ik zag dat de cases aankwamen in Schiphol en nu is het systeem uit de lucht. Ach, het zal vast wel goed gaan. Bij vorige internationale optredens stonden onze cases keurig voor de kleedkamer. Op dit moment ben ik bezig om het draaiboek wat ik heb gekregen te verwerken."

De show is een grote parade van een paar kilometer door het centrum van Hong Kong. Er wordt zo'n 150.000 mensen aan publiek verwacht. "Het is echt fantastisch. We gaan in de show jongleren, steltlopen, lopen op de grote bal", vertelt Jori. "Behalve meelopen in de parade zijn er ook op twee plekken shows bij tribunes. Er doen geweldige acts mee zoals ook Disney."

Jori Veldhuizen is blij met het succes. "Al op 11-jarige leeftijd verhuurde ik mezelf als goochelaar voor kinderfeestjes. Dat is steeds groter geworden en sinds drie jaar ben ik fulltime met mijn bedrijf bezig."

Hoewel hij alle organisatie zelf doet, zal Veldhuizen straks zelf ook meedoen aan de parade. "Optreden en mensen een lach op hun gezicht bezorgen is toch het mooiste wat er is."

De parade in Hong Kong met Circo di Strada is live op internet te zien via
http://www.livenewsus.com/tvb-jade-live-stream/. Er is een tijdsverschil van zeven uur.

Meer berichten