Tony Hadley speelt 9 februari in de Boerderij. Foto: Pr
Tony Hadley speelt 9 februari in de Boerderij. Foto: Pr

Tony Hadley: "Op tournee gaan is het leukste wat er is"

Muziek is de rode draad in het leven van Tony Hadley, de ex-zanger van Spandau Ballet. Als hij wil aangeven dat hij een nummer mooi vindt, begint hij spontaan te zingen om zijn woorden kracht bij te zetten. Op 9 februari is hij te zien in de Boerderij.

Door Hélene Ouwerkerk

Zoetermeer - Tony Hadley kijkt ernaar uit om begin januari voor twee optredens naar Nederland te komen. "Ik kom altijd graag in Holland", vertelt hij. "Goede sfeer én ik ben ook gek op Indisch eten en dat kan je in Nederland wel."

Hoewel de gouden jaren van Hadley samen met Spandau Ballet in de jaren tachtig liggen, is hij nooit gestopt met optreden. Als solo-artiest en bij het reunionconcert van Spandau Ballet stond hij de afgelopen jaren op de planken. Onlangs is hij uit Spandau Ballet gestapt. "Er gaan veel geruchten over en ik hoop dat ooit het ware verhaal duidelijk wordt maar ik ben slecht behandeld", zegt Hadley over de breuk. Als solo-artiest treedt hij al meer dan twintig jaar met dezelfde muzikanten op. "Het is belangrijk om goede muzikanten om je heen te hebben", zegt hij. De show in de Boerderij is onderdeel van zijn Europese ' Tonight Belongs To Us' tour en bedoeld als promotie van zijn nieuwe CD. "Op tournee gaan is vermoeiend maar ik vind het nog altijd het fijnste om te doen", zegt hij. "Tijdens de optredens spelen we nummers van de nieuwe CD maar ook van bijvoorbeeld Bowie en Spandau Ballet." Hij vindt het absoluut niet vervelend om voor de zoveelste keer de Spandau Ballet-songs te zingen. "Het publiek verwacht dit dus ik doe het graag. Het enthousiasme van het publiek is de grootste beloning", aldus de zanger. Hadley is blij met zijn vaste band. "Het leven van een solo-artiest kan best eenzaam zijn. Daar heb ik geen last van want mijn muzikanten zijn goede vrienden", aldus Hadley. "Ik hoop dat ik dit jaar of volgend jaar in Holland ook wat festivals kan doen." Voor hem is het een geluk dat hij graag op tournee gaat want volgens de zanger moet je het als artiest vooral van de optredens hebben. "Met streaming verdien je als artiest haast niets en cd's worden nauwelijks verkocht. Het is een tendens die mij zorgen baart vooral voor jonge nieuwe artiesten. Voor hen is het zo moeilijk om van de muziek te leven. Het is een harde business."

Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) - Tonight Belongs To Us treedt op 9 februari op in de Boerderij. Kaarten in de voorverkoop zijn te koop via www.cultuurpodiumboerderij.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden