Logo streekbladzoetermeer.nl


Koos Hendriks wil een surfpool en zwembad toevoegen aan SnowWorld.
Koos Hendriks wil een surfpool en zwembad toevoegen aan SnowWorld. (Foto: Robbert Roos)

Skiën, surfen en zwemmen ineen

Door Robbert Roos

Zoetermeer - Aan lef ontbreekt het Koos Hendriks niet. De ondernemer die het indoorskiën naar Nederland bracht weet als geen ander hoe je een onderneming als SnowWorld rendabel maakt. Maar stilzitten en genieten van het succes is er niet bij. Hendriks wil SnowWorld Zoetermeer uitbreiden met een surfpool en een zwemparadijs.

Koos Hendriks is iemand die graag in oplossingen denkt. Zo zorgde hij er met SnowWorld Landgraaf en Zoetermeer voor dat skiën op echte sneeuw mogelijk is in een plat land als Nederland. Dat de surfsport steeds populairder wordt blijkt wel uit de grote groep mensen die zich in de zomermaanden langs de kust met een plank in het water begeven. Maar van echt hoge golven is meestal geen sprake. In de surfpool die Hendriks in Zoetermeer wil realiseren zijn golven tot 1 meter 90 mogelijk. "De techniek wordt nu al toegepast in onder andere Texas, Portugal en Melbourne en is daar een doorslaand succes. Ik weet zeker dat dat ook hier zo zal zijn." Hendriks heeft het voordeel dat hij het nieuwe concept kan toevoegen aan het bestaande SnowWorld. "Samen met de bouw van een hotel maakt het de cirkel van een complete sportbeleving rond." Want juist die beleving maakt het volgens Hendriks succesvol. Bij het nieuwe waterpark, compleet met zwembad en glijbanen zal ook een strand met lounge-gedeelte en een winkel met surfspullen toegevoegd worden. "Waar SnowWorld vooral in de winter bezocht wordt richten we ons met het nieuwe concept op de rest van het jaar. Ondanks de vele positieve reacties die Hendriks kreeg op zijn plannen verwacht hij ook tegenstand, met name uit de hoek van natuurliefhebbers. Echt druk maakt hij zich er niet om. "Het gebied waar we willen bouwen heeft nu al de bestemming sport. Alleen de invulling ervan gaat veranderen. Er zijn geen zaken die door de huidige wetgeving onmogelijk zijn." Een jarenlang traject zoals met de uitbreiding van de skibaan ziet hij dan ook niet gebeuren. "Al zal het nog wel tot 2019 duren voor er gesurft en gezwommen kan worden", Aldus Koos Hendriks.

De gemeente is al eerder ingelicht over de plannen. Het past prima bij het voornemen om Zoetermeer als sportstad te profileren. Met de komende gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht is dit volgens Hendriks dan ook het moment om zijn plannen bekend te maken. "Partijen kunnen zich nu juist hierover uitspreken en zich profileren."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox