Logo streekbladzoetermeer.nl


Plein op de schop

De terrassen zijn inmiddels verwijderd en deze week wordt de tweede opening in het Stadhuisplein naar het ondergelegen RandstadRailstation gemaakt. Daarna wordt het Stadhuisplein opnieuw ingericht. Het plein moet in april voor de start van het terrasseizoen gereed zijn.

Zoetermeer - "Ik ben erg blij dat de verhogingen en ook het natuursteen gaat verdwijnen", zegt wethouder Marc Rosier. "De bestrating van het Stadhuisplein sluit straks aan bij de rest van het Stadshart. Er is gekozen voor meerdere kleuren basisbestrating. Daarnaast komt er meer groen op het plein. Ook komen er openbare zitgelegenheden."

De horeca-ondernemers hebben hun terrassen tijdelijk verwijderd. Er komt meer vierkante meters terras voor terug. Dit wordt verdeeld tussen de huidige ondernemers en de nieuwe horecagelegenheden die in hst Stadhuisforum komen. "We hebben het over twee nieuwe spelers", aldus Rosier. Volgens de wethouder was de verhoging voorheen nodig vanwege de draagconstructie van het plein omdat het boven het RandstadRailstation ligt. "De balken zijn nu verlaagd waardoor de krachten beter verdeeld worden en de verhoging niet meer nodig is. Ik ben blij dat we daar vanaf zijn", aldus Rosier.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox