Logo streekbladzoetermeer.nl


Jan Paul van der Tang heeft de stoute schoenen aangedaan en meldde zich om de Mind Blue Monday Walk/Run voor Zoetermeer te organiseren. Maandagavond 15 januari om 19:30 uur start bij Aa-zicht, een lusje bij de Road Runners en weer terug naar Aa-Zicht. (ca 2,5 kiometer) Foto: Simone Langeveld
Jan Paul van der Tang heeft de stoute schoenen aangedaan en meldde zich om de Mind Blue Monday Walk/Run voor Zoetermeer te organiseren. Maandagavond 15 januari om 19:30 uur start bij Aa-zicht, een lusje bij de Road Runners en weer terug naar Aa-Zicht. (ca 2,5 kiometer) Foto: Simone Langeveld (Foto: Simone Langeveld)

Niet somber maar lekker wandelen op Blue Monday

Door Simone Langeveld

Zoetermeer - Het is geen toeval dat juist Jan Paul van der Tang het initiatief nam om in Zoetermeer op 'Blue Monday' iets sportiefs lekker buiten te organiseren voor iedereen! Juist om mensen die last hebben van depressiviteit te helpen.

Noodgedwongen is de 39-jarige Jan Paul vaak thuis. De van oorsprong Haagse sportieveling en creatief ( heeft schilderatelier Paul Tang in Leidschendam) woont sinds 1,5 jaar in Zoetermeer. "Mijn vriendin en ik komen graag en eigenlijk wekelijks in het Noord Aa- gebied. Heerlijk." In december viel zijn oog op een artikeltje in het blad van het UWV. Jan Paul kreeg in 2000 leukemie, is behandeld en genezen, maar afgekeurd voor een 'gewone' baan. Dat is niet voor niets, de ene dag gaat het goed, maar de volgende dag kan het energie-niveau veel lager zijn. Door alle behandelingen tegen de kanker in zijn lijf is er slijtage. "Vooral als het om nieuwe ontmoetingen gaat, kan dat met stress gepaard gaan. Juist dit kan een enorme drempel zijn nieuwe dingen te ondernemen. Als ambassadeur voor het LUMC Kankerfonds vind dat ik te weinig heb kunnen doen. Al langer dacht ik, zou ik niet een loop- of wandel event van Scheveningen naar Katwijk kunnen opzetten voor het LUMC, een LUMC - loop dat is een droom! Als kind voetbalde ik graag en liep (later) ook graag mee met de CPC-loop of de Vredesloop." "Ik las over MIND en de website: www.doemeemetmind.nl . Ik zat in december door griep veel binnen en wilde graag naar buiten maakte een activiteit aan voor Zoetermeer hier in het mooie Noord Aa-gebied! Je kunt meelopen, wandelen of hardlopen net wat jij wilt en je kunt ook doneren of beide. Het is mooi en goed verlicht stuk van Aa Zicht naar net voorbij Happy Moose en weer terug. Neem iemand mee. Het gaat om het 'samen doen'."

Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en door ontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging.
(Fonds Psychische Gezondheidszorg/Korrelatie en landelijk platform GGZ)

Jan Paul nodigt ook jou uit! "Het begon met één initiatief op de beruchte Blue Monday. Inmiddels zijn er landelijk veel intitiatieven via MIND en is er voor de Blue Monday initiatieven ruim 7000 euro gedoneerd!" Support jij de sportieve en vrolijke Jan Paul op zijn sub-board? Of loop je mee maandagavond 15 januari vanaf 19:30 uur vanaf Aa-Zicht? Ga naar https://www.doemeemetmind.nl/project/mind-blue-monday-run-zoetermeer .

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox