Logo streekbladzoetermeer.nl


Fotografen exposeren bij Terra

Zoetermeer - De onderwerpen van fotografen Michel Verhoef en Adrie Kweekel zijn uit het leven gegrepen. Zelden gepolijst en veelal rauw en doorleefd, letterlijk maar ook als moment of gedachte. Zij hebben ieder een eigen stijl, die veel overeenkomsten kent. De kunst van het zien en grijpen van beslissende momenten is daar een van.

De foto's van Michel Verhoef laten de overeenkomsten zien in het gedrag van mensen in de gehele wereld. "Het menselijke gebaar is universeel en zeer inspirerend. Wat mij boeit aan de fotografie is het vastleggen van een onbewaakt moment in menselijke gedragingen in het openbare leven. Het materiaal ligt op straat voor het grijpen en je kunt dit het beste registreren met een lens. Mijn stijl wordt vaak gezien als documentair, straatfotografie of straatportretten. Maar er is in veel van mijn beelden ook een crossover naar kunstfotografie."

Fotografie geeft Adrie Kweekel de mogelijkheid om emoties over te brengen en om een unieke situatie vast te leggen die niet meer terug kan komen. "Mijn fotografisch werk, met veelal de mens als onderwerp, is intuïtief, rauw, maar toch zeer verbonden. Wat ik wil bereiken is een portret van iemand hoe ik hem of haar ken of zie, interpreteer of waarneem. Voor mij is een portretfoto ook een foto waar iemand iets van zichzelf laat zien. Dat kan een bekende, maar ook minder bekende kant zijn. Het accent komt te liggen op de ogen en gezichtsuitdrukking."

De expositie 'Doorleefde seconden' is te zien t/m 25 januari in het TERRATORIUM (geopend van wo t/m zo van 13-17 uur). Adres: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer (toegang gratis).

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox