Logo streekbladzoetermeer.nl


 Bengt Aanen en Wesley de Gooyer in hun nieuwe zaak. "We hebben er heel veel zin in." Foto: Otaweb
Bengt Aanen en Wesley de Gooyer in hun nieuwe zaak. "We hebben er heel veel zin in." Foto: Otaweb (Foto: Hans Ouwerkerk)

"We hebben de Mercedes onder de kippen gevonden"

Door Hélène Ouwerkerk

Zoetermeer - De vers gegrilde kippen draaien aan het spit. Na twee dagen proefdraaien, opent Tjix & Beers, het nieuwe restaurant van Bengt Aanen en Wesley de Gooyer aan de Dorpsstraat haar deuren. Een restaurant waar alles draait om kip.

In 2016 openden de Rotterdamse horeca-ondernemers aan de Dorpsstraat Class by Jofel. Een groot succes. Toen het er naast gelegen pand vrij kwam, bedachten Aanen en De Gooyer een nieuw concept: het kiprestaurant Tjix & Beers. "We kennen dit concept uit Rotterdam", vertelt Wesley de Gooyer tijdens de eerste proefavond in zijn nieuwe restaurant. "In Zoetermeer is dit er nog niet. Een kiprestaurant is heel toegankelijk en iedereen lust kip. Daarnaast is kip een mooi product."

De enthousiaste ondernemers verwachten veel van hun nieuwe restaurant dat los staat van Class by Jofel en ook een eigen ingang heeft. "Class by Jofel heeft een andere doelgroep", zegt hij. "We merken dat Zoetermeer best prijsgericht is", vertelt De Gooyer. "Dus we verwachten dat Tjix & Beers wel zal aanslaan."

Voor het restaurant haar deuren opende, is er flink verbouwd in het restaurant waar voorheen het Turkse Capadokya te vinden was. "De muren hebben we zo gelaten want die geven veel sfeer. Maar het plafond is aangepakt en we hebben een podium gebouwd. Maar vooral de keuken moest helemaal op de schop. Die was voor ons niet bruikbaar", vertelt hij. De blikvanger is de grote rotisserie waarin de kippen worden gegrild. "We hebben een chef aangetrokken met veel ervaring in kiprestaurants", aldus De Gooyer. "Naast het uitzoeken van de perfecte rotisserie hebben we ook heel veel soorten kip getest want geloof mij, daar zit veel verschil in. Na lang zoeken en grillen serveren we hier nu de Mercedessen onder de kippen."

"De Dorpsstraat is een beetje een vergeten straat. Het heeft geen passanten zoals het Stadshart. We moeten het dus echt hebben van de mensen die speciaal voor het concept naar de Dorpsstraat komen", zegt Wesley. "Wat dat betreft vind ik het jammer dat de BIZ (Bedrijven Investerings Zone) niet is doorgegaan. Maar we slaan wel de handen ineen met andere horeca-ondernemers zoals Fons van 1892. Samenwerken is belangrijk."

Als hoofdgerechten kan worden gekozen voor kip met verschillende topping. Als bijgerechten ontbreken friet en huisgemaakte appelmoes niet. Ook vegetarische gerechten staan op de kaart. Tjix & Beers is gevestigd aan de Dorpsstraat 114C, 079 360 5697.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox