Logo streekbladzoetermeer.nl


Kenneth Soechit heeft voor een jaar bijgetekend bij BSC'68. Na de zomer begint hij aan zijn vierde seizoen bij de Benthuizense club.
Kenneth Soechit heeft voor een jaar bijgetekend bij BSC'68. Na de zomer begint hij aan zijn vierde seizoen bij de Benthuizense club. (Foto: Nico Mos)

Voetbaltrainers blikken terug

Door Nico Mos

Zoetermeer - In de winterstop worden de coaches en trainers van de diverse (Zoetermeerse) voetbalclubs naar hun oordeel gevraagd over de eerste seizoenshelft. Tevens spreken zij hun verwachtingen uit voor het restant van de competitie.

BSC'68-trainer Kenneth Soechit zag een eerste seizoenshelft met wisselend succes in de derde klasse zaterdag: "Het was een fantastisch begin. We waren op de goede weg, maar na de wedstrijd tegen Monster zag je dat er bij ons een aantal zaken niet meer echt lekker liepen. Kwam ook door het missen van belangrijke (team) spelers. Gelukkig zijn we blij dat de winterstop is aangebroken om zo verder te kunnen kijken. Kijken we naar de tweede helft kunnen we, met een dan weer complete groep, direct aan de bak kunnen tegen koploper Soccer Boys. De doelstelling blijft nog steeds bij de eerste vijf mee blijven doen. Wie weet doen we nog mee aan de nacompetitie als toetje."

Even verderop in Zoetermeer bij DSO zijn de geluiden niet veel anders. Ook daar wordt gehoopt op een betere tweede seizoenshelft. Trainer Faizel Soekhai weet inmiddels dat hij aan zijn laatste halfjaar in Zoetermeer begint. De club besloot zijn contract niet te verlengen: "De twaalfde plek is niet de plek waar wij thuishoren. Er is echter veel te verklaren: belangrijke spelers in het elftal zijn geblesseerd geraakt. Een vaste formatie was zoeken, als blijkt dat de volgende wedstrijd weer anderen afwezig waren. Toch zag ik mijn team groeien. De laatste wedstrijd zag ik eindelijk weer een een strijdlustig, gretig elftal. Met Mike Montanus, aanvoerder Jay Weber en Tim Lamboo terug van weggeweest (van zware blessures, red.). Hierdoor kunnen we het accent weer vooruitleggen. En het geeft het team een boost om meer punten te pakken."

Trainer Kenneth Soechit heeft zijn contract bij BSC'68 wederom met een jaar verlengd. Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking en willen die voortzetten tot 2018/2019. Soehchit zal na de zomer zijn vierde seizoen ingaan bij de club uit Benthuizen.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox