Logo streekbladzoetermeer.nl


Vuurwerk

Allereerst wil ik u vanaf deze plek de beste wensen voor het nieuwe jaar doen. Ik hoop dat 2018 een mooi, liefdevol, gelukkig en succesvol jaar voor u wordt. Wij van het Streekblad hopen uiteraard op een nieuwswaardig jaar waarvan we u graag op de hoogte houden.

Zoetermeer kan in deze eerste week van het jaar terugkijken op een geslaagde jaarwisseling. Uiteraard (moet ik helaas zeggen) zal er toch wel weer de nodige schade zijn geweest aan persoonlijke en gemeentelijke eigendommen want de brandweer moest meerdere keren uitrukken. Ook zag ik op Facebook de nodige foto's van opgeblazen prullenbakken voorbij komen. Dat is jammer want niet nodig. Maar gelukkig hadden we in Zoetermeer toch een relatief rustige jaarwisseling waarbij maar liefst 1900 jongeren feest vierden in Silverdome en een paar duizend Zoetermeerders genoten van het Stadsvuurwerk op de Dobbe. Dat was een paar jaar geleden wel anders. Toen werd de jaarwisseling in Zoetermeer gedomineerd door inzet van de ME en een schade die in de tonnen liep.

Kunnen we nu dan op onze lauweren rusten? Nee, vindt een aantal inwoners van onze stad. Hondenbezitters die op oudejaarsdag dachten een rustige wandeling door het bos te kunnen maken, kwamen bedrogen uit. Groepen jongeren trokken al vuurwerk gooiend door het bos en overal lag vuurwerkafval. Daar moet een eind aan komen, vindt de groep. Honden maar ook katten en andere dieren hebben het al zwaar op oudejaarsdag. Dat er dan een plek is waar de honden wel rustig kunnen rennen en andere dieren zoals konijnen, vogels en dergelijke goed kunnen toeven, vind ik een goed idee. Maar dat geldt overigens voor meer plekken hoor. Vuurwerk rond ziekenhuis, ouderencomplexen en verzorgingshuizen zou toch uit den boze moeten zijn. Er is geen hogere wiskunde voor nodig om te snappen dat die combinatie nou niet zo tof is. Ben ik nu helemaal anti vuurwerk? Nou, dat ook weer niet hoor. Ik gun iedereen zijn plezier maar als er nou een klein beetje rekening kan worden gehouden met dieren, ouderen en zieken, dan wordt de jaarwisseling voor iedereen een feestje. En zeg nou eerlijk dat willen we toch allemaal wel.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox