Logo streekbladzoetermeer.nl


Vuurwerk boven de Dobbe. Foto: Burgemeester Aptroot
Vuurwerk boven de Dobbe. Foto: Burgemeester Aptroot

Relatief rustige jaarwisseling in Zoetermeer


Het overgrote deel van Zoetermeer heeft een rustige jaarwisseling achter de rug. In Silverdome was een groot jongerenfeest waar 1900 jongeren nieuwjaar hebben gevierd. De door de gemeente georganiseerde vuurwerkshow heeft volgens de politie 1500 tot 2000 mensen getrokken en wordt als een groot succes gezien. De politie heeft 15 keer moeten optreden in de stad. Daarbij is een persoon aangehouden.

Wat betreft incidenten verliep de jaarwisseling in Zoetermeer relatief rustig. De brandweer is in actie gekomen voor in totaal 49 kleine branden. De politie trad 15 keer op, 2 keer in verband met een vechtpartij en 13 keer in verband met vuurwerk. Een persoon werd aangehouden. De ambulance rukte uit voor in totaal 9 incidenten waarvan er een was veroorzaakt door vuurwerk en een door geweld.

Burgemeester Aptroot reed tot 7 uur in de ochtend met de politie mee door de stad en is tevreden: "Gelukkig heeft het grootste deel van Zoetermeer een rustige jaarwisseling gehad. Mede dankzij de inzet van de inzet van vrijwilligers, politie, handhaving, andere diensten en ingehuurde beveiligingsbedrijven was het een feest om zoveel mensen vrolijk op straat te zien. De overlast tijdens de nieuwjaarsnacht komt van een steeds kleiner wordende groep mensen. Bij mij overheerst dan ook een positief beeld van Zoetermeerders die samen feest vieren."

Vuurwerkshow

Ook dit jaar organiseerde de gemeente voor haar inwoners een vuurwerkshow op de Markt. Door de harde wind was het even spannend of de vuurwerkshow kon doorgaan. Een oplossing werd gevonden in het verplaatsen van het publiek naar het Marseillepad. Zo werd voorkomen dat vuurdeeltjes in het publiek terecht konden komen en kon de show zoals gepland van start. Er kwamen veel belangstellenden op af. De show verliep zonder incidenten. Na afloop konden bezoekers de feestelijke avond voortzetten bij de diverse horeca gelegenheden.

Voorbereidingen

De gemeente Zoetermeer heeft samen met politie, brandweer, de WAS-teams en vele vrijwilligers de nodige maatregelen genomen om schade rond oud en nieuw te voorkomen. Prullenbakken in de stad en alle parken, containers en parkeerautomaten zijn afgesloten. Brandbaar materiaal is zoveel mogelijk verwijderd. Een aantal Zoetermeerders heeft voor oud en nieuw een waarschuwingsbrief gekregen waarin staat dat zij zich moeten gedragen.


Nieuwjaarsfeest groot succes
Het feest in de nieuwjaarsnacht in Silverdome was een groot succes. 1900 jongeren tussen de 16 en 20 jaar zijn op het feest afgekomen. De organisatie heeft gemeld dat er geen incidenten hebben plaatsgevonden. De bezoekers werden de hele nacht met gratis bussen van en naar de feestlocatie vervoerd.

Meer berichten
Shopbox