Logo streekbladzoetermeer.nl


vlnr wethouder Paalvast, Wibi Soerjadi en initiatiefnemer Hasan Tasdemir. Foto: Fred Roland
vlnr wethouder Paalvast, Wibi Soerjadi en initiatiefnemer Hasan Tasdemir. Foto: Fred Roland

Wibi Soerjadi opent het Videogamemuseum

In het voormalig V&D-pand aan het Theaterplein is het Nationaal Videogame Museum officieel geopend. Wethouder Robin Paalvast en pianist en gameliefhebber Wibi Soerjadi verrichtten samen de openingshandeling van het museum dat de verzameling toont van gameliefhebber Ruben Tasdemir.

Zoetermeer - De reacties waren zeer positief en wethouder Paalvast noemde het museum een aanwinst voor de stad: "Dit onderbelichte deel van de bestaande cultuur verdient een eigen museum". Voor de gelegenheid draaide DJ ThisisCrob een twee uur durende set waarin gamemuziek van o.a. Pac-Man in verwerkt was. Diverse cosplay-karakters beeldden gamehelden uit en museumdirecteur Hasan Tasdemir kijkt tevreden terug op de avond: "We kregen vanavond zóveel positieve en enthousiaste reacties, dat maakt me trots op de prestatie die hier door een grote groep vrijwilligers en hulp van donateurs en sponsoren is neergezet."

Het museum richt zich specifiek op videogames, de geschiedenis hiervan en de invloed van de game-industrie op de maatschappij en is in pilotfase van een jaar gestart. Het museum is opgebouwd in tijdsperioden. Naast exposities zijn kamers ingericht met unieke, speelbaar gemaakte, museumstukken uit vervlogen tijden. Meer informatie via: www.nationaalvideogamemuseum.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox