Logo streekbladzoetermeer.nl


Foto: Stefan Kohler

Zoetermeerders naar de Noordkaap voor het goede doel

ZOETERMEER - Twee Zoetermeerders, Stefan Kohler en Sander Koot, vragen aandacht voor een stille ramp die dit jaar centraal staat bij 3FM Serious Request. Door deelname aan de Noordkaap Challenge die op 8 december van start gaat, halen ze geld op voor het Rode Kruis.


Gezinshereniging is het doel waar het Rode Kruis dit jaar geld voor inzamelt. Wereldwijd zijn er meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt geraakt door een ramp of conflict. Onder andere in conflictgebieden, zoals Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook Nepal waar als gevolg van een natuurramp miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden leven van hun ouders, broers en zussen.


Het Glazen Huis
In de week voor Kerstmis haalt 3FM Serious Request vanuit het Glazen Huis in Apeldoorn geld op voor deze ramp. Met de opbrengst sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen het contact met hun familie en brengen ze weer thuis. De Noordkaap Challenge steunt 3FM Serious Request met het ophalen van geld voor het Rode Kruis.


Noordkaap Challenge
Voor de zevende keer wordt de Noordkaap Challenge georganiseerd. Sander en Stefan zetten zich vrijwillig in voor deze stille ramp door deelname aan dit bijzondere avontuur. Al maanden zijn ze actief in het benaderen van Zoetermeerse sponsors die hun rit willen ondersteunen. Het is nog mogelijk de mannen te helpen hun doel te bereiken. Via een speciale actiepagina http://seriousdriving.stefankohler.nl kan er een donatie worden gedaan die rechtstreeks naar het Rode Kruis gaat en zijn de vorderingen van hun tocht te volgen. Natuurlijk hopen zij op veel support van Zoetermeer.

Meer berichten
Shopbox