Logo streekbladzoetermeer.nl


Popkoor Mikado benefiet optreden in Monster
Popkoor Mikado benefiet optreden in Monster (Foto: D. Barnhoorn)

Cursus koor en stemvorming voor lage stemmen

Benthuizen, 2 december 2017 - Popkoor Mikado gooit het over een andere boeg. Via een cursus koor en stemvorming probeert Popkoor Mikado mensen met lagere stemmen (m/v) over de streep te halen tot een lidmaatschap.

Bianca van der Velden, PR lid van Popkoor Mikado vertelt “Veel mensen houden van zingen, Nederland heeft een extreem hoge koordichtheid. Het is niet persé zo dat meer vrouwen van zingen houden dan mannen. Wij vroegen ons af waarom het dan minder goed lukt om mannen te werven. Wij hebben bedacht dat er een paar aspecten zijn die hieraan meewerken: Koren hebben vaak een oubollig imago. Maar kom eens kijken bij onze kerstoptredens, Mikado is verre van oubollig en zeker niet saai”.

Bianca vervolgt. “Mikado is groot (momenteel 55 leden), heeft een ruim repertoire en bestaat al lange tijd. Dit kan een drempel vormen.
Mathieu Smit, dirigent van het koor vult aan: “inderdaad merk ik dat potentiële leden soms bang zijn zich verloren te voelen in de groep en zich afvragen of ze dit wel aankunnen. Deze drempel proberen we nu te doorbreken door het organiseren van deze cursus. In deze vijf weekse cursus wordt een eerste fundament gelegd: de cursisten hebben kennisgenomen van wat het inhoudt om in een popkoor te zingen. Na afloop beschikken zij over basiskennis zangtechniek, tekstbeleving en presentatie.”

Gratis bij lidmaatschap
Cursisten die besluiten lid te worden van Popkoor Mikado gaan de opgedane kennis en vaardigheden tijdens de repetitieavonden verder uitbouwen. Zij zullen zich niet verloren voelen, want ieder nieuw lid krijgt een buddy aangewezen. Dit ervaren koorlid begeleidt het nieuwe lid en zorgt ervoor dat deze zich snel thuis voelt in de (stem)groep.
Een mooi extraatje is: als de cursist minimaal een half jaar lid blijft van Popkoor Mikado dan wordt het cursusgeld (€ 50,00) teruggegeven. De cursus is dan per saldo helemaal gratis.

De eerste cursus vindt plaats op dinsdag 9 januari 2018 en de laatste is op 6 februari 2018 (van 19:00 uur tot 19:45 uur) in Dorpshuis en Eetcafé De Tas, De Dam 3, 2731 CE Benthuizen (gem. Alphen aan den Rijn). Dit ligt op steenworp afstand van Zoetermeer.
En die cursisten die de smaak te pakken krijgen kunnen gewoon blijven! Popkoor Mikado repeteert namelijk iedere dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.

Agenda optredens voor december 2017:
12 december 19:15 uur Kaarsjesavond, Dorpstraat Zoetermeer
15 december 17:00 uur Gouda bij Kaarslicht, in de Gouwekerk
16 december 11:30 uur Kerst in Winkelcentrum Bloemendaal Gouda
19 december, 19:30 uur Royal Christmas Fair, Lange Voorhout, Den Haag

Aanmelden voor deze cursus kan via een mail aan pr@popkoormikado.nl. Aanmelden kan ook via een pm via Facebook, Instagram of Twitter.

Voor meer informatie kijk op www.popkoormikado.nl

Meer berichten
Shopbox