Logo streekbladzoetermeer.nl


LIKE op 't ERASMUS COLLEGE

LIKE op het ERASMUS COLLEGE:

Pesten…? Dat doe je niet!

Vanaf 29 November jl. bezoeken alle tweedeklassers van het Erasmus College de voorstelling LIKE van theatergroep PlayBack. LIKE confronteert jongeren met de emotionele gevolgen van pesten. Het Erasmus College doet veel aan preventie en heeft een intensief en succesvol anti-pestbeleid. Het bezoek aan deze theatervoorstelling is een onderdeel van dit beleid. De rauwe voorstelling Like geeft goed weer hoe het kan gaan bij vriendschappen, groepsdruk, buitengesloten worden, pesten en de invloed van sociale media hierop. De eerste groep tweede klassers werd geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten. En het werkte: Soms was er een muisstille zaal maar daarnaast ook ontroerende dialogen, herkenbare situaties, pijn en gelach!

Groepsdruk en rolpatronen
De afgelopen drie jaar bereikte PlayBack landelijk 32.000 jongeren met Like. Artistiek directeur Kim Zonneveld: ‘Wij maken met deze interactieve voorstelling pesten, een belangrijk thema voor jongeren, bespreekbaar. We willen zowel pesters, gepeste jongeren en omstanders bewustmaken van groepsdruk en rolpatronen. Hiermee bieden we leerlingen en docenten inzicht in pestgedrag en waar hun eigen verantwoordelijkheid ligt’.

De eerste voorstellingen waren een groot succes: Erasmianen uit klas 2 hebben geboeid naar de voorstelling gekeken en geluisterd. Op interactieve wijze kregen ze daarna inzicht in de mogelijkheden om pestgedrag te stoppen en te voorkomen, want:

Pesten…? Dat doe je niet!

Meer berichten
Shopbox