Logo streekbladzoetermeer.nl


Kandidatenlijst PvdA Zoetermeer bekend

De leden van de Partij van de Arbeid in Zoetermeer hebben tijdens de algemene ledenraad van 29 november de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld. Eerder dit jaar werd fractievoorzitter Margot Kraneveldt door de leden al verkozen tot lijsttrekker.

Oud-commissielid Susanne Bout staat op twee. Huidig commissielid Marissa van der Tol staat op vier. Hoogste nieuwkomers zijn Sicco Louw (drie) en Ramie Al Moukhaibar (vijf), beiden bekend en actief binnen de Zoetermeerse PvdA-afdeling. De top-10 wordt verder gecompleteerd door Ton Glissenaar, Sacha van Vlaardingen, Jan Geerdes, Nawzad Sulaiman en Ineke Padding.

De huidige raadsleden Chantal Walther en Daphne Disco hebben aangegeven vanwege drukke werkzaamheden en gezinsuitbreiding met het raadswerk te willen stoppen. Zij staan als lijstduwers op de lijst, samen met Statenlid Naomie Matil, wethouder Kuiper en voormalige wethouders Lennie Huizer, Frans Muijzers en Erris Oskam.

Lijsttrekker Margot Kraneveldt: “De lijst bevat een mooie mix van oudgedienden en nieuwkomers, jonge en oudere mensen. En allemaal met verschillende soorten werkervaring, culturele achtergronden en interesses. Daar ben ik blij mee en trots op. Onze top-10 bestaat onder andere uit een fractiemedewerker bij de Provincie, een onderwijsadviseur, een student, een onderwijzer, een directeur van een ministerie en twee ondernemers. Zij vormen een enthousiast en gedreven team om samen met onze partijvrijwilligers een mooie campagne in te gaan. Onder het motto ‘Bouwen aan Zoetermeer’ gaan we voor een klinkend verkiezingsresultaat!”.

De voltallige kieslijst voor de PvdA in Zoetermeer ziet er als volgt uit:

1. Margot Kraneveldt
2. Susanne Bout
3. Sicco Louw
4. Marissa van der Tol
5. Ramie Al Moukhaibar
6. Ton Glissenaar
7. Sacha van Vlaardingen
8. Jan Geerdes
9. Nawzad Sulaiman
10. Ineke Padding
11. Gerard Wennen
12. Amieta Matabadal
13. Funda Ulgen
14. Michael Jurriaans
15. Marco Sikkel
16. Ruben Severina
17. Loek Groenewegen
18. Roel Bollée
19. Rob Janssen
20. Eric Leupe
21. Siep Eilander
22. Frans Muijzers
23. Daphne Disco
24. Chantal Walther
25. Naomie Matil
26. Lennie Huizer
27. Taco Kuiper
28. Erris Oskam

Meer berichten
Shopbox