Logo streekbladzoetermeer.nl


De optredens van de United Cheers zijn heel professioneel geworden.
De optredens van de United Cheers zijn heel professioneel geworden.

United Cheers 15 jaar bij ADO Den Haag

Zoetermeer - Onlangs was het precies vijftien jaar geleden dat de United Cheers Cheerleaders voor het eerst optraden bij ADO Den Haag. Sindsdien zijn de dames eigenlijk niet meer weg te denken bij de thuiswedstrijden van de Haagse ploeg. Al vijftien jaar lang staan zij geregeld op het veld om de club aan te moedigen en de supporters te vermaken.

Het Zuiderpark is waar het vijftien jaar geleden allemaal begonnen is. De coach van het team, Kim Ploeg, was er die allereerste keer al bij en herinnert het zich nog goed. "In het begin vond ik de optredens bij ADO Den Haag erg spectaculair, maar ook eng", aldus Kim. "We hadden in die tijd nog niet veel optredens en dan sta je ineens in een voetbalstadion. Dat was natuurlijk erg gaaf".

Hoewel het nu alweer vijftien jaar later is, hebben de dames nog steeds net zoveel plezier in de optredens bij ADO Den Haag. Al zijn er ook verschillen ten opzichte van toen. Coach Kim: "De dansen die we nu doen zijn veel professioneler. Vroeger was het allemaal gewoon een hobby, maar inmiddels is het voor ons veel meer dan dat. Sinds ongeveer zes jaar doen we ook mee aan wedstrijden en werken we heel hard om steeds beter te worden. Verder laten we nu ook verschillende soorten stunts zien. Vijftien jaar geleden deden we dat nog helemaal niet".

In februari van dit jaar werden ze nog 4e bij het World School Cheerdance Championship in Orlando.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox