Logo streekbladzoetermeer.nl


Marijke Smorenburg en Luutze Koelewijn
Marijke Smorenburg en Luutze Koelewijn (Foto: Nico Mos)

"Wij zijn apetrots"

Door Nico Mos

Zoetermeer - Curling Club PWA Zoetermeer is de enige club die in het bezit is van een Curlingbaan. Ook is het Curling herenteam afgelopen zomer tot sportploeg van het jaar van Zoetermeer gekozen. Reden te meer om even bij te praten met voorzitter Marijke Smorenburg en penningmeester Luutze Koelewijn.

,,Ik ben nu ruim 2 jaar voorzitter en daarvoor penningmeester. Luutze was voorzitter en wilde er mee stoppen, zodat wij onze functie hebben geruild, een stoelendans zeg maar", opent de glimlachende Marijke Smorenburg het gesprek. Luutze: "We zijn een klein curlingland en als je ziet wat ons herenteam neerzet, zijn we apetrots dat zij sportploeg van het jaar (2016) zijn geworden. Op de afgelopen twee internationale toernooien zijn ze allebei de keren derde geworden. Het Oranje team dat naar het WK gaat bestaat uit allemaal leden van onze club, dus geven wij wel ons visitekaartje af". 'Hoeveel leden telt de club? Marijke en Luutze: "De club telt 70 leden en we zijn daarmee de grootste club van Nederland. Toch zouden we graag nog veel nieuwe leden willen verwelkomen". Marijke: "De belangrijkste doelstelling toen ik als voorzitter aantrad is: te proberen meer mensen aan het curlen te krijgen".

Olympische Spelen

,,Ons herenteam is druk doende zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen 2018", vervolgt Marijke. "Als het ze lukt mee te doen dan zou dat de Curlingsport in Nederland een enorme boost kunnen geven. Luutze: "In november wordt een Olympisch kwalificatietoernooi gespeeld en daar doen acht teams aan mee en de beste twee herenteams plaatsen zich voor de O.S.". Luutze: "Het herenteam heeft een top jaar gehad..Vorig jaar goud gewonnen op het WK voor B landen en gepromoveerd naar de A poule".

Op het EK in Sant Gallen heeft het Oranje team grootmacht en (de latere) Europees kampioen Zweden, de enige nederlaag toe kunnen brengen (9-5). Oranje eindigde op het EK op een 6e plaats.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox