Logo streekbladzoetermeer.nl


Ingeborg ter Laak kijkt uit naar de komende verkiezingen.
Ingeborg ter Laak kijkt uit naar de komende verkiezingen. (Foto: Robbert Roos)

Ingeborg ter Laak lijsttrekker CDA

Door Robbert Roos

Zoetermeer - Op 21 november werd Ingeborg ter Laak unaniem verkozen als lijsttrekker van het CDA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Ter Laak is blij en trots dat zij van het CDA het vertrouwen heeft gekregen en kijkt dan ook met veel plezier uit naar de komende verkiezingen.

Ingeborg ter Laak heeft er zin in. Iets wat ze aan alle kanten uitstraalt. ''We hebben een prachtig team waarmee we aan de slag gaan.'' Een mooie en goede afspiegeling van de maatschappij waarin fris jong bloed en vertrouwde gezichten met veel ervaring vertegenwoordigd zijn. ''Met deze mensen gaan wij het verschil maken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen." Op Twitter worden de eerste tien van de lijst, geheel in stijl van de feestmaand, op rijm aan het publiek bekendgemaakt. " De top drie wordt naast Ingeborg ter Laak gevormd door Veronique Frinking en Klaasjan de Jong. Twee mensen met veel politieke ervaring. David Weekenstroo, consultant op sportgebied en Esmee van Oudheusden, ondernemer, staan op plek 4 en 5. Met de nieuwe kandidatenlijst gaat Ingeborg ter Laak voor de winst. ''We hebben nu vier zetels maar willen er graag meer zodat we nog meer kunnen betekenen voor de stad." Zoetermeer is een aantrekkelijke stad om je thuis te voelen, maar moet dat ook blijven. Bijvoorbeeld door speeltuintjes in de wijken te behouden die zorgen voor contact met buurtgenoten. Veiligheid in de wijken is erg belangrijk voor het CDA. ''Dat begint bij goed onderhoud. In een stad waar de straten en plantsoenen netjes zijn en die er verzorgd uitziet, voel je je gewoon prettiger en dus veiliger.'' Woningen bouwen waar vraag naar is waarbij het groene karakter behouden blijft, duurzaamheid, zodat je deze wereld door kunt geven aan onze kinderen, en preventieve armoedebestrijding zijn grote uitdagingen waar het CDA graag mee aan de slag gaat. Ook het verbinden van mensen. ''Er is veel verwijdering tussen de mensen en je ziet en hoort meer wij/zij denken om je heen. We moeten elkaar juist opzoeken en leren kennen. Dat schept een band."

Ingeborg ter Laak geeft als vrijwilliger trainingen in landen aan de rand van Europa zoals Marokko, Oekraïne, Servië, Bosnië, Tunesië, Egypte en Jordanië over openbaar bestuur en democratie. "Door met deze landen in gesprek te blijven weet ik wat daar speelt. Dat vind ik erg belangrijk, zeker in deze tijd."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox