Logo streekbladzoetermeer.nl


Vrijwilligers van Voedselbank Zoetermeer bij uitdeelpunt Oosterkerk
Vrijwilligers van Voedselbank Zoetermeer bij uitdeelpunt Oosterkerk (Foto: Voedselbank Zoetermeer)

Acties voor Voedselbank Zoetermeer

Door Marijke Helsloot

Zoetermeer - Ondernemers en burgers in Zoetermeer zetten zich elk jaar in om extra voedsel en cadeaus in te zamelen rond de kerstperiode. Dit om de 280 huishoudens die afhankelijk zijn van de Voedselbank een kerst met een feestelijk tintje te bezorgen.

Het gehele jaar vinden er op regelmatige basis acties plaats. Maar rond de feestdagen willen ondernemers, businessclubs en particulieren extra aandacht besteden aan de gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Zo organiseren de winkeliers in winkelcentrum Rokkeveen een oud-papieractie. Van de opbrengst worden 350 dozen eieren gekocht om de pakketten mee te vullen. Voorzitter Joost de Jager vertelt: ,,In Zoetermeer zijn ongeveer 280 huishoudens afhankelijk van de Voedselbank. Dit zijn meestal gezinnen met twee, drie maar ook zes kinderen. Rond de feestdagen willen we kinderen blij maken met een cadeautje maar dit kan alleen door middel van donaties." Lionsclub De Meerbloem houdt op zaterdag 16 december een inzameling bij Albert Heijn XL. Schildersbedrijf de Groot zorgt voor 70 kerstpakketten en de Wereldwinkel in de Dorpsstraat zorgt voor biologische chocoladerepen. Vorige week heeft Lionsclub Zoetermeer de start van de jaarlijkse inzamelactie van Douwe Egbertspunten ingeluid. In verzameldozen op 24 adressen kunt u de punten die verdubbeld worden in pakken koffie inleveren. Joost: ,,Uiteraard zijn we heel blij met alle extra inzamelingsacties in de decembermaand. Maar we moeten niet vergeten dat onze cliënten liever geen gebruik maken van onze hulp. Ze zijn afhankelijk van de Voedselbank; zonder ons is er gewoon geen eten. Bij de uitdeelpunten in de stad zorgen we wel voor een ietwat feestelijke sfeer maar verder houden we het vrij sober." Floravontuur en Plus Verheul in Benthuizen hebben een online donatiepagina aangemaakt en klanten van de supermarkt kunnen boodschappenpakketzegels sparen. ,,Een opticien in Zoetermeer wil wellicht een brillenactie organiseren en onlangs heeft schoenmaker Tico weer zijn jaarlijkse schoenenoplapactie gehouden."

Wilt u een Zoetermeers gezin dat afhankelijk is van de Voedselbank ook een gezellige kerst bezorgen? Doe dan mee met een van de genoemde acties of doneer uw eigen kerstpakket. Dit kunt u inleveren bij de loods van de Voedselbank aan de Goudstraat 77 (door het blauwe hek, deur 4) op donderdagen van 12:30 tot 13:30 uur en op 21 december van 17:00 tot 18:15 uur. Buiten deze tijden kunt u een aparte afspraak maken.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox