Logo streekbladzoetermeer.nl


Rob Wessels: "Ik had me graag nog vier jaar ingezet voor Zoetermeer." Foto: Fred Roland
Rob Wessels: "Ik had me graag nog vier jaar ingezet voor Zoetermeer." Foto: Fred Roland

"Ik ben teleurgesteld in het bestuur"

Na acht jaar raadslidmaatschap en dit jaar zelfs op de kieslijst voor de Tweede Kamer te hebben gestaan, keert CDA-raadslid Rob Wessels niet terug in de gemeenteraad. Reden, het lokale bestuur van het CDA heeft Wessels op een onverkiesbare 13e plaats voor de gemeenteraadsverkiezingen gezet. Wessels bedankte vervolgens voor de eer.

Zoetermeer - "Ik ben enorm teleurgesteld", zegt Wessels. "Ik begrijp dat je niet eeuwig raadslid kan zijn maar ik lag nog vol op stoom en had nog graag vier jaar raadslid willen blijven. Ik vind het geweldig om mij in te zetten voor de stad en de inwoners." Tijdens het selectiegesprek met het bestuur in mei stak Rob Wessels zijn ambities niet onder stoelen en banken. "Vervolgens hoorde ik maandenlang niks, tot ik een paar weken geleden plotseling te horen kreeg, dat ik op een niet-verkiesbare plek 13 zou komen. Ik kon praten als brugman. Er werd niet aan getornd. Ik heb vervolgens de ledenvergadering afgewacht. Ik kreeg weliswaar veel bijval maar net te weinig om naar een hogere positie te gaan. Logisch, want ook de andere kandidaten weten dat als ik hoger wordt gezet, zij op de lijst zakken." Zijn teleurstelling is groot. "Ik ben op mijn ziel getrapt, na 11 jaar inzet voor het CDA", zegt hij. "Het bestuur gaf aan te willen gaan voor een lijst die verbindend en vernieuwend is. Dat ik niet verbindend genoeg zou zijn, gaat er bij mij niet in. Ik heb inmiddels veel reacties gekregen en iedereen zegt ook 'Je was het gezicht van het CDA en zagen jou overal'." Zich afscheiden van de partij of zich aansluiten bij een andere partij is geen optie. "Ik kreeg nadat ik het slechte nieuws op Facebook had gezet wel vrij snel een aanbod van een andere partij. Maar dat heb ik afgeslagen. Het CDA is echt mijn partij. De raad kan er niets aan doen en ook het CDAniet. Het zijn enkele personen binnen de partij en daar baal ik van. Je mag best weten dat ik er wakker van heb gelegen", zegt hij. Hoe nu verder, weet hij nog niet. "Hierdoor is mij de zin om campagne te voeren wel ontnomen. Jammer, want ik vind het nog steeds erg leuk om met mensen in de stad te praten. Ik ben dit nu nog aan het verwerken en het is nog te vroeg om nu al over de toekomst na te denken. Ik zit nog wel in een adviesgroep op het gebied van veiligheid en justitie van het landelijke CDA. Dat blijft."

Bestuur

Er is gekozen voor een mix van ervaring, vernieuwing en verjonging en gekeken in welke mate kandidaten in staat zijn de verbinding te zoeken met de samenleving, en binnen de politieke arena. In een selectieproces moeten keuzes worden gemaakt. Dat doet niets af aan het feit dat Rob Wessels veel werk heeft verricht voor het CDA. Daar zijn we hem dankbaar voor.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox