Renée van Wegberg als een jonge Liesbeth List in duet met Ramses Shaffy (aan de vleugel). Het is genieten van de prachtige teksten en de muziek . Foto Roy Beusker.
Renée van Wegberg als een jonge Liesbeth List in duet met Ramses Shaffy (aan de vleugel). Het is genieten van de prachtige teksten en de muziek . Foto Roy Beusker. (Foto: Simone Langeveld)

Steengoede Wegberg laat 'La List' en haar muziek schitteren

Rotterdam - Liesbeth List de Musical door de producenten Ruud de Graaf & Hans Cornelissen toert door het land en Renée van Wegberg zet een ijzersterke List neer. Ze doet eer aan het leven en werk van deze unieke Nederlandse artieste, moeder en oma. Tot in de kleinste details lijkt het te kloppen en het is of de hele cast het verhaal speelt, behalve Renée zij doet je werkelijk geloven dat je naar Liesbeth List kijkt én luistert.

Door Simone Langeveld

Het is een bijzonder gegeven een musical over een artieste die zelf bij de première aanwezig kon zijn en ook was. Samen met haar vertolkster Renée van Wegberg stond zij nog even op het toneel na afloop van deze première. Liesbeth List heeft besloten om na een zeer omvangrijke carrière van ruim 55 jaar definitief te stoppen met optreden en het geven van interviews en zich te beperken tot incidentele aanwezigheid bij zeer speciale gelegenheden. In oktober is ook de biografie over Liesbeth List 'De dochter van de vuurtorenwachter' met foto's en een cd met de mooiste chansons door La List. Tijdens de uitvoering in het Luxor theater van Rotterdam krijgt een 'nieuwe Liesbeth List' na afloop een staande ovatie. De bewegingen en de dictie het klopt allemaal. Onverwacht wordt (vooral) na de pauze een gevoelige snaar bij velen in de zaal geraakt. De muziek komt direct binnen en ontroert. De boodschap van Liesbeth List die dan doorklinkt en binnenkomt: grijp de liefde vast en heb het leven lief. Het script en het decor zijn sober. Een witte tafel, een zwarte vitrage rondom waarachter de muzikanten zitten en een veelzeggende kroonluchter van wijnglazen. Voor het decor werkt het goed maar het script is wel heel dun en mist een duidelijke spanningsboog. Liesbeth wordt uitgenodigd voor een diner door haar net overleden man Robert Braaksma: "Liesbeth, de dood is zo overschat." Alle belangrijke mensen uit haar leven zullen plaats nemen. Erg jammer dat de jonge Ramses, Michael Konings, niet overtuigt en vocaal te kort schiet. De gasten vieren het leven en gaandeweg wordt het leven van Liesbeth geschetst met de dialogen en de mooie liedjes gezongen door La List, Ramses Shaffy, Haar dochter Elisah, Cees Nooteboom, haar ouders, Jacuqes Brel én Frank Govers, die een vrolijke noot in het gezelschap is.

Liesbeth List De Musical, Heb het leven lief, is uw bezoek meer dan waard. Op woensdag 6 december te zien in het Stadstheater in Zoetermeer. Van 20:15 - 22:35 met pauze. Liesbeth List: moeder, minnares, maar bovenal artieste met een prachtig repertoire.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden