v.l.n.r. Eline, Rob en Adrie
v.l.n.r. Eline, Rob en Adrie (Foto: Nico Mos)

"De Klaverbladloop is een begrip"

De Klaverblad loop wordt a.s. zondag 12 november voor de 41e keer gehouden. Adrie in't Veen, die in de Klaverbladloopcommissie zit en de gangmakers (pacers) Eline v.d. Berg en Rob v.d. Valk blikken vooruit.

Zoetermeer – "Ook bij Klaverblad (Klaverblad Verzekeringen is hoofdsponsor van Ilion en verleent al zes jaar haar naam aan deze loop, red.) zelf heerst het loopvirus, want vorig jaar startten er 115 medewerkers en dit jaar hebben zich er bijna 200 ingeschreven. De Klaverbladloop is een begrip. Het is zo krachtig, dat als er over gepraat wordt, men direct weet, wat er wordt bedoeld". Aan het woord is Adrie in 't Veen. Hij is sinds twee jaar de pr medewerker van Ilion en heeft ook zitting in de Klaverbladloopcommissie. " Tegenwoordig gaat het veel meer om prestaties bij de 15 km, de 10 km en de 5 km lopen. Daarnaast doen we ook 1 km voor kinderen tot 12 jaar. In feite is de Klaverbladloop toegankelijk voor iedereen. De inschrijving is ook laagdrempelig (maximaal 8 euro inschrijfkosten, red.). Ik verwacht een recordaantal lopers zondag. Sterker ik denk dat we het aantal van 1000 te boven gaan".

Gangmakers

Aangeschoven zijn de lopers Eline v.d. Berg en Rob v.d. Valk, die allebei gangmakers zijn op verschillende afstanden. Eline: "Sommigen willen een bepaalde afstand lopen dus zorg ik dat ze bij mij in de buurt lopen en zorg ik ook dat ze die tijd gaan halen". Rob: "Voor mijzelf is de Klaverbladloop een training. Het belangrijkste is dat je het tempo strak houdt. De pacer is een houvast voor de loper(s). Het liefst kom ik alleen over de streep, want dan weet ik, dat heeft iedereen zijn stinkende best heeft gedaan". Adrie: "Tijdens de Klaverbladloop lopen de pacers in feite voor iemand anders".

Meer berichten