Hélène column
Hélène column (Foto: portret Hélène Ouwerkerk)

Prijs

Lage temperaturen, kortere dagen. We naderen met rasse schreden het einde van het jaar. Een periode waarin wordt terug gekeken en waar prijzen worden uitgedeeld. Prijzen voor de beste voetballers of sporters of prijzen voor de beste film of het beste televisieprogramma. Zoetermeer is daarop geen uitzondering. Zo wordt al jaren rond Sinterklaas de publieksprijs Kunst en Cultuur uitgereikt aan een persoon of organisatie die het afgelopen jaren positief van zich heeft laten horen.

Ik zit al een aantal jaren in de jury van deze prijs en dat vind ik erg leuk. Mensen die mij kennen, weten dat ik erg van kunst en cultuur houd. Niet om zelf te doen hoor. Ik heb ooit op deze plek geschreven dat ik zou gaan zingen bij Gluren bij de buren. Maar dat was natuurlijk een grap. Je moet je beperkingen kennen. En zingen is niet echt een kwaliteit van mij. Dus beperk ik me tot de douche of mijn eigen auto.

Maar goed. We dwalen af. De publieksprijs Kunst & Cultuur. Zonder uit de school te klappen, zal ik u meenemen in de wijze waarop deze lijst van genomineerden tot stand is gekomen. Inwoners van Zoetermeer en ook de leden van de jury zelf hebben potentiële kandidaten voorgedragen. Maar dat zijn er veel en dat aantal moet worden terug gebracht naar zo'n vijf personen/of groepen. Dat is niet altijd makkelijk. Met de jury, die dit jaar bestond uit Fieke Hordijk, Ruud Steggerda, Rob van der Most, Aad van Jole, Robin Paalvast en ondergetekende, hebben we flink moeten dubben. Maar we zijn eruit. Volgens mij hebben we vijf kandidaten geselecteerd die zich het afgelopen jaar zeker hebben laten zien.

Nu is het woord aan u. Het is immers een publieksprijs, dus de inwoners van Zoetermeer mogen bepalen wie dit jaar met de prijs naar huis gaat. Ik ben heel benieuwd wie u gaat kiezen. Op pagina 20 en 21 van deze krant ziet u wie de genomineerden zijn en vindt u het stemformulier. Wie mijn favoriet is...... laat ik dat, zoals gebruikelijk is, maar in het midden houden. Veel stemplezier.

Meer berichten