Zanger/producer Brownie Dutch en Qmusic dj Stephan Bouwman in de studio met Noud voor de opname van Slow Down. Foto PR
Zanger/producer Brownie Dutch en Qmusic dj Stephan Bouwman in de studio met Noud voor de opname van Slow Down. Foto PR (Foto: Kees van Rongen)

Noud helpt met Slow Down arme kinderen met handicap

Noud in Zoetermeer bekend van de actie voor zijn hulphond You Tube wil nu geld ophalen voor kinderen met een handicap in arme landen. Hiervoor ging hij de uitdaging aan om een lied te zingen voor het Liliane Fonds.

Zoetermeer - Door zijn moeder Froukje kwam Noud op het idee voor zijn actie. Met haar man Michiel heeft Froukje twee tweelingen. De 8-jarige Noud is de oudste. Hij heeft een vorm van cerebrale parese en zit in een rolstoel. Froukje ontdekte dat het voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden veel slechter is gesteld. " De essentiële medische zorg in die arme landen ontbreekt volledig." Terwijl haar man Michiel in Nederland voor de kinderen zorgt, reist Froukje voor het Liliane Fonds naar de Filipijnen. Daar ontmoette zij Desiree (10), die na een hersenvliesontsteking verlamd is. Zij kan niet lopen, niet praten en haar ruggetje is vergroeid. Ze verplaatst zich op haar billen en communiceert met gebaren. "Haar moeder heeft geen geld voor de zorg, die haar dochter nodig heeft. Medicijnen tegen spasmen kan zij niet betalen. Om te leren lopen en haar handen en armen beter te kunnen gebruiken, heeft ze fysiotherapie nodig. Desiree kan dan ook naar school," zegt Froukje. Nadat Froukje terugkwam uit de Filipijnen raakte Noud onder de indruk van de verhalen van zijn moeder. Met het programma Ik Gun Geluk laat het Liliane Fonds zien waarom het belangrijk is om kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld te helpen. Dat programma was onlangs op de tv te zien. "Ik wil iets voor Desiree doen," zei Noud. Voor zijn actie schakelde hij zanger en producer Brownie Dutch in. Qmusic dj Stephan Bouwman ging in de opnamestudio met Noud en Brownie Dutch aan de slag. Met z'n drieën namen ze het nummer 'Slow Down' van Douwe Bob op. Het werd een ware happening. Noud was dolenthousiast: "Ik heb met Brownie en Stephan gezongen." Daarmee kwam ook nog eens zijn droom om zanger te worden uit. "Ik hoop dat iedereen mij gaat helpen."

Het Liliane Fonds grijpt de actie van Noud dankbaar aan. Inmiddels zijn al negen kinderen in arme landen geholpen," vertelt de woordvoerder van het Liliane Fonds. "We willen meer kinderen helpen. Doneren kan via: www.lilianefonds.nl/noud

Meer berichten