Wie wint de Publieksprijs Kunst & Cultuur

Zoetermeer - De jury heeft vijf genomineerden gekozen uit de voorgedragen kandidaten. Het publiek heeft het laatste woord en mag bepalen wie de Publieksprijs Kunst & Cultuur wint. Breng uw stem uit op één van de genomineerden: Johannes Eichwald, Greg & Baud, Tobias Becker Hoff, José Koebrugge of Ateliers 1819. De winnaar wint het beeldje het Visdiefje van Fieke Hordijk en een geldbedrag. Er kan gestemd worden tot 1 december, via het stembiljet uit het Streekblad. Ook worden er stembiljetten onder de genomineerden verspreid of stem via www.zoetermeer.nl/publieksprijs

Johannes Eichwald

Johannes Eichwald kijkt vol trots terug op zijn rol van Judas in de productie Jesus Christ Superstar van Storytellers in het Buytenpark Theater.

Het was voor Johannes een jaar van kansen, nieuwe dingen durven te proberen en grote veranderingen. Een jaar dat uitzicht biedt op een veelzijdige, muzikale toekomst.

Greg & Baud Productions

Greg & Baud heeft het afgelopen jaar door de hele stad optredens en nieuwe activiteiten ontwikkeld. De theatermakers zoeken na 15 succesvolle jaren in het Kwadrant Theater naar een nieuwe uitdagende ruimte. Tegelijkertijd echter draaien de warmwater- en producties voor volwassenen op hoog niveau door.

Groot succes dit jaar zijn de drie nominaties voor de AMA's (Amateur Musical Awards). Twee stuks voor beste mannelijke hoofdrol (Addams Family en Elf) en een voor beste bijrol (Elf).

José Koebrugge

José Koebrugge heeft veel inwoners van Zoetermeer, van jong tot oud, enthousiast gekregen om deel te nemen aan het kunstproject 'Fietsen in Zoetermeer'. Gezamenlijk hebben zij 1.000 canvasdoekjes van 10 bij 10 cm beschilderd in dit aansprekende thema. Hiermee is een groot schilderij samengesteld van ruim 5 meter breed en 2 meter hoog.

Het kunstwerk heeft een plekje gekregen in het LangeLand Ziekenhuis; hier maakt José ontzettend veel mensen heel erg blij.

Tobias Becker Hoff

Vanuit de Urban Art Studio heeft Tobias de afgelopen tijd verschillende kleurrijke en uitgesproken projecten opgezet. Het grootste voorbeeld hiervan is Streetwise Object.01, het graffitikunstwerk op het oude Hopman-gebouw. Het grootste street art object ooit in Nederland gerealiseerd, samen met 10 getalenteerde kunstenaars en met Terra Art Projects. Streetwise gaat door met andere projecten in de stad en Tobias hoopt dat daarmee mensen worden geinspireerd en gemotiveerd om positief bij te dragen aan het kunst- en cultuuraanbod.

Ateliers 1819

Ateliers 1819 wil de beeldende kunst dichter bij het publiek brengen. Ze organiseren doorlopende exposities in het NH hotel waaronder Winterkleur en Kleurklanken. De feestelijke openingen hiervan worden opgeluisterd met muziek. Op de Kunst-rotonde aan de Tintlaan worden achtereenvolgens kunstwerken van de leden en gasten tentoongesteld.

Verder worden er diverse workshops gegeven zoals Glas fusion, Servies decoreren en Schilderen met High Tea. Ateliers 1819 heeft zich in 2017 enorm ontwikkeld.

Meer berichten