Volgende week kan er weer geschaatst worden
Volgende week kan er weer geschaatst worden

Oval baan Silverdome weer volledig in gebruik

Zoetermeer -  Maandag 13 november a.s. gaat de Oval baan van Silverdome dit seizoen alsnog open. Dit is het gevolg van de rechtszaak die de gemeente Zoetermeer aanspande tegen de exploitant van Silverdome die deze zomer aankondigde de baan wegens achterstallig onderhoud per direct te sluiten.

Wethouder Margreet van Driel (Sport): "De schaatssport is belangrijk in Zoetermeer. Wij leveren schaatsers die op internationaal niveau opereren, maar ook de verenigingen zijn belangrijk voor recreatief schaatsen. Dat de oval baan van Silverdome zou sluiten was een schok voor zowel de ijsverenigingen als de gemeente. Ik ben blij dat we alsnog alle ijsvoorzieningen in Zoetermeer op deze manier hebben kunnen behouden. Maar ook ben ik blij dat Aprisco zo snel gevolg heeft gegeven aan de uitspraak van de rechter!".

Silverdome heeft de verenigingen inmiddels per brief laten weten uit te kijken naar hun komst, nu de noodreparaties zijn uitgevoerd. Tot 1 januari houdt Silverdome voor ijsverenigingen de traditionele verenigingsuren vast. Voor de tweede seizoenshelft vanaf januari geeft Silverdome aan dat er een nieuw rooster zal komen.

Meer berichten