Floris Puts (links) speelt de rol van Goos Guts in Dummie de Mummie.
Floris Puts (links) speelt de rol van Goos Guts in Dummie de Mummie.

"Dummie de Mummie is zo grappig"

Na Billy Elliot, Cultuur Lokaal en Dolfje Weerwolfje heeft de twaalfjarige Floris Puts opnieuw een mooie theaterrol te pakken. Dit seizoen tourt de Zoetermeerder door heel Nederland als Goos in de familiemusical Dummie de Mummie. Op woensdag 8 november komt de musical naar het Stadstheater in Zoetermeer.

Zoetermeer - Stel je voor. Je heet Goos Guts en je bent doodnormaal. Op een dag loop je je slaapkamer binnen en je ziet ineens een mummie in je bed. Je schrikt je rot. Je doet je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weg. Maar wat als de mummie blijft liggen? Wat doe je dan?
In de musical speelt Floris de rol van Goos Guts, een rol die gedeeld wordt met drie andere jongens. Het is een hoofdrol, die anders is dan andere musicalrollen. "Ik praat veel tegen het publiek in de rol van Goos," legt Floris uit. "Je bent acteur, maar ook een verteller naar het publiek toe. Dan stop ik een scène, leg ik wat uit en dan ga ik door met de scène. Of ik knip en dan gaat het licht uit." Een van Floris' favoriete momenten uit de show is de museumscène: "Dan mag ik in de zaal zitten. Het publiek reageert dan echt met 'wow!' Maar ik speel gewoon door, hoor."
Met Dummie de Mummie komt Floris in verschillende theaters en dat speelt toch anders. "Op een gegeven moment moeten wij backstage een weg zien te vinden naar de zaal," vertelt Floris. "Dat is dus iedere keer anders. Voor de voorstelling moet ik dan uitzoeken hoe ik moet lopen." Tijdens de tour mag Floris in zijn thuisstad Zoetermeer optreden. "Er komen mensen voor mij kijken. Het is niet zozeer dat ik dan meer mijn best doe, maar ik ben wel iets zenuwachtiger als er mensen in de zaal zitten die ik ken." Floris omschrijft Dummie de Mummie als een leuke, rare en originele voorstelling. "Ik vind het de leukste musical die ik heb gespeeld, vooral voor kinderen. Het is zó grappig!" "Er zitten leuke karakters in," vult zijn vader aan." "En voor volwassenen is het ook een leuke show," zegt zijn moeder. "Ik heb er heel veel zin in," vertelt Floris. "Iedereen moet komen kijken!"

Meer berichten