Noa tijdens een training in Snowworld
Noa tijdens een training in Snowworld (Foto: Nico Mos)

'Mikaela Shiffrin is mijn idool'

Ze is vaak te vinden in Snowworld om daar op de hoogste indoorpiste te trainen. En die vele trainingen betalen zich uit. Noa Lam (13), de skiester in kwestie, liet afgelopen voor jaar al van haar horen door de Kidstrophy te winnen. In maart wacht hopelijk het officieuze WK voor kinderen, maar eerst nog het NK in Landgraaf. Een kennismaking met een groot skitalent.

Zoetermeer -"Eigenlijk ben ik al vanaf mijn vierde jaar bezig met skiën. Ik vond het destijds direct leuk. Ik zit nu al een jaar of vier bij "Snowsport Academy Racing", valt Noa direct met de deur in huis. Noa heeft zojuist haar skitraining erop zitten en gaat, onder begeleiding van haar trainer Berry Buis, de fysieke krachttrainingen afwerken. Noa zit op het Picasso Lyceum. "Maar daar moet ze per schooljaar zo'n 16 weken verzuimen, omdat ze veel trainingen en wedstrijden doet in het buitenland (Oostenrijk met name, red.)",vult haar moeder aan. Noa: "En dat is best moeilijk. Ik probeer zoveel mogelijk om mijn huiswerk af te krijgen daarom neem ik tijdens zo'n skikamp ook mijn schoolspullen mee".

"In het begin van het jaar bleek dat ik te grote schoenen aan had waardoor ik minder grip had op mijn ski's", vervolgt Noa. "Nieuwe skischoenen aangeschaft en het resultaat was er direct. De eerste echte top wedstrijd was in maart in Oostenrijk, namelijk de kidstrophy, de grootste internationale wedstrijd in Oostenrijk. Ik skiede daar twee wedstrijden. De eerste ging iets minder, maar de tweede wedstrijd, de reuze slalom, won ik." Ze traint veel. "Om top te kunnen presteren hebben we in de zomer conditiekampen en trainen we in Snowworld. Mijn grote voorbeeld is Mikaela Shiffrin. Ik hoop ooit ook op dat niveau te komen".

Meer berichten