Forumkriebels!

Het wordt spectaculair anders, ongelooflijk handig, enorm veelzijdig en vooral voor íedereen: Forum Zoetermeer! Bibliotheekdirecteur Joke Mos praat u in haar column maandelijks bij over de voortgang.

Geschaaf en geschuur, geboor en getimmer, gehak en gezaag: geluiden die veel goeds beloven voor het nieuwe Forum in het Stadhuiscomplex. Kijk in gedachten nog maar eens goed naar de oude bibliotheek, want die is er niet meer. Tenminste, niet meer zoals u die kent. Heeft u een momentje? Dan doen we net of het Forum al klaar is en neem ik u graag even mee voor een korte rondleiding.

Nu we voor het Forum staan, valt u waarschijnlijk als eerste al dat glas op. De glazen gevels verbinden buiten met binnen: u ziet aan de buitenkant eigenlijk al meteen wat de binnenkant te bieden heeft. De begane grond is maar liefst twee keer zo groot geworden. Zo is er volop ruimte voor alle oude en nieuwe activiteiten van het Forum en de gemeente. Ga snel mee naar binnen!

Wat een licht, hè? Daar zorgt al dat glas voor, maar ook de extra daklichten. Kijk eens naar de meerdere openingen tussen de verschillende verdiepingen: zo ziet u op elke etage wat er onder of boven u gebeurt. En wat vindt u van de lange trap die alle verdiepingen verbindt, vanaf de begane grond tot aan de derde etage? Die verbindende trap vind ik persoonlijk een prachtig symbool voor het Forum. Ook het Forum met al die samenwerkende organisaties en partners staat immers voor verbinding en ontmoeting. Voor wie de trap niet kan of wil nemen, zijn er twee liften gebouwd voor een makkelijke en snelle verplaatsing tussen de verschillende verdiepingen. Liften van glas natuurlijk: hoe kán het ook anders…

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik word heel blij van het Forum-in-aanbouw. Zeker weten dat straks iedere Zoetermeerder heel graag naar het Forum komt. Om te lezen, te leren en te ontdekken, voor advies en gewoon om leuke dingen te doen. De komende weken komt die ontmoeting steeds dichterbij. En kan ik u eindelijk meenemen voor een échte rondleiding!

Meer berichten