Logo streekbladzoetermeer.nl


Foto: Robbert Roos

Robbert Willems stopt als voorzitter

Door Robbert Roos

Zoetermeer - Op vrijdag 8 september heeft Robbert Willems, voorzitter van de Raad Voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ) zijn voorzittershamer neergelegd en dit bij zijn bestuur bekend gemaakt. Voor velen kwam dit besluit onverwachts. Willems benadrukt dat de redenen van zijn vertrek van persoonlijke aard zijn en niets te maken hebben met gezondheid. Hij ziet zijn vertrek dan ook niet als een afscheid, maar als een nieuw begin.

Bij zijn aantreden in 2014 gaf hij aan het maximaal 4 jaar te zullen doen. Met passie en met tomeloze inzet gaat hij aan de slag en dan komt een definitief besluit na drie jaar altijd enigszins onverwachts. Ook voor de bestuursleden met wie hij veel heeft bereikt. Robbert Willems: "Er zijn de laatste tijd nieuwe dingen op mijn pad gekomen. Zaken waar ik veel energie van krijg, maar die ook veel van mijn aandacht kunnen gaan vragen. Dan moet je keuzes maken. Als je constateert dat je dingen niet meer voor 110% kunt doen dan is het tijdstip aangebroken om ruimte te maken voor iemand anders'. Dat is een beslissing waar ik niet lang over na hoef te denken. Ik doe het voor de ondernemers, voor de stad, niet voor mijn eigen status."

Willems kijkt met veel plezier terug op de afgelopen periode. "Ik heb me altijd met volle overgave ingezet voor de ondernemers en inwoners van de stad en kreeg daar binnen het bestuur alle ruimte voor. We hebben samen een beweging in gang gezet die niet meer te stoppen is. Het besef is ontstaan dat Zoetermeer een geweldige stad is om in te wonen en werken. Die trots wordt steeds meer uitgedragen. Ik ben blij en trots dat ik daar als voorzitter aan heb mogen bijdragen."

Willems wil de leden van de RVOZ, en de leden van het college dan ook hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking. "De onderwerpen die op ons pad kwamen waren niet allemaal even eenvoudig, maar dankzij het vertrouwen en wederzijds respect hebben we altijd kunnen streven naar de beste oplossingen voor alle partijen. Veel dank ook aan vice-voorzitter Nicole Hofland. Samen hebben we keihard gewerkt." Ook dankt Willems zijn eigen bedrijf TARQ, een ICT-bedrijf waarin hij in het dagelijks leven actief is als directeur. Zij hebben mij de ruimte gegeven om mijn rol als voorzitter te kunnen vervullen. Daar ben ik iedereen binnen TARQ erg dankbaar voor." Willems kijkt Vol vertrouwen naar de toekomst. "Ik wil blijven ontdekken, groeien, dingen doen waar ik energie van krijgen. De RVOZ heeft een goed bestuur die haar taken goed vervuld. Ik ben blij en dankbaar dat ik daar deel van uit mocht maken. Zoetermeer is het waard geweest." .

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox