Logo streekbladzoetermeer.nl


Leerlingen van het Erasmus College bereiden zich voor op hun toekomst

Persbericht:

Leerlingen van het Erasmus College bereiden zich voor op hun toekomst

Op maandag 11 september zijn alle 5 HAVO leerlingen van het Erasmus College naar Inholland Den Haag geweest om daar een aantal workshops te volgen in het kader van het LOB-onderwijs.

De leerlingen kregen allereerst voorlichting over de vraag wat het studeren aan een Hogeschool nu eigenlijk betekent. Ook werd er specifiek aandacht besteed aan de vraag wat er allemaal nodig is om te slagen in het zo belangrijke, eerste studiejaar. Daarna volgden de workshops. Ze konden in twee rondes kiezen uit de workshops Media en Entertainment Management, Business Studies, Sociaal Juridische Dienstverlening, Maatschappij en Welzijn, Communicatie, PABO, Luchtvaarttechniek en Agri, Food & Life Sciences.

Het werd een erg geslaagde middag waaraan de leerlingen enthousiast meededen. Zo sneuvelden ideeën over vervolgstudies en kwamen juist weer andere opties naar voren.

De middag werd afgesloten met een studentenforum. De Erasmus leerlingen konden vragen stellen aan Hogeschool studenten. De vragen varieerden van keuze voor studentenvereniging tot de studielasturen van een student en gaven zo een goed beeld van wat het studeren aan een Hogeschool en het leven erbuiten nu exact inhoudt!

Deze kans om het reilen en zeilen op een Hogeschool mee te maken en het persoonlijk ervaren van een bepaalde opleiding geeft de Erasmus leerling een extra ervaring om aan het eind van de havo de juiste vervolgstudie te kiezen.

Voor veel geslaagden blijkt de keuze van de juiste vervolgstudie ieder jaar weer een struikelblok, maar de Erasmus leerlingen hebben door hun ervaring bij de Hogeschool en het volgen van twee workshops naar keuze, al een goede stap in de juiste richting gezet.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox