Logo streekbladzoetermeer.nl


Zoetermeerse kunstenaars maken van afval kunstvoorwerpen. Foto: Fati Daut.
Zoetermeerse kunstenaars maken van afval kunstvoorwerpen. Foto: Fati Daut.

Afval wordt omgetoverd tot kunstvoorwerpen

Inspiratie, schoonheid en verwondering over de maatschappij: het zijn niet de eerste dingen die in je hoofd opkomen wanneer je een blik werpt in de vuilnisbak. Tijdens de expositie 'GECONSUMEERD', transformeren negen Zoetermeerse kunstenaars de restanten uit ons dagelijks leven in objecten die het waard zijn om gezien te worden!

Zoetermeer - Iedere kunstenaar heeft zich op een andere manier laten inspireren door de materie. Sommige kunstenaars richten zich op de potentiële schoonheid van het 'afval'. Zij onderzochten de mogelijkheden die de vormen en kleuren van de materialen hen bieden om nieuwe objecten te creëren die door de bezoeker als 'mooi', 'interessant' of 'kunstzinnig' kunnen worden ervaren. Naast de aandacht voor vorm, kleur en schoonheid, werden de kunstenaars ook geconfronteerd met hun eigen relatie met 'geconsumeerde' producten.

'GECONSUMEERD' laat zien hoe je met een creatieve geest opnieuw waarde kan geven aan 'waardeloze' objecten. Deelnemende kunstenaars: Renée du Clou, Sylvia Essenberg, Verolique Jacobse, Loulou Joolen, Usha Ramesh, Eva van Steenbergen, Wolfram Querfurth, Ellen Vermeulen en Vera Zegerman.

De expositie 'GECONSUMEERD' is te zien van 2 t/m 28 september in het TERRATORIUM (geopend van wo t/m zo van 13-17 uur). Adres: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer (toegang gratis).

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox