Logo streekbladzoetermeer.nl


De Veenfabriek komt met het tragische verhaal van Ophelia. Foto: PR
De Veenfabriek komt met het tragische verhaal van Ophelia. Foto: PR

Word verliefd op Ophelia in het Stadstheater

Zoetermeer - Stel je voor: je wordt verliefd op Ophelia. Wat je voelt is ongekend, uitzinnig, niet in de hand te houden. Je bent zó tot haar aangetrokken, dat het je tot waanzin drijft. Het gebeurt. Woensdagavond 4 oktober kan het gebeuren in het Stadstheater.

De Veenfabriek zet de tanden in de tragische liefdesgeschiedenis van Hamlet & Ophelia, vertelt het verhaal van de beroemde actrice en muze Harriet Smithson, die heel Parijs gek maakte met haar vertolking van Ophelia, en laat zich inspireren door haar meest obsessieve bewonderaar, Hector Berlioz.

Ophelia is een hartstochtelijke ode aan de kracht van het theater en de verbeelding. Wat betekent het te twijfelen, lief te hebben en tot waanzin gedreven te worden in een tijd waarin kleingeestige leiders progressieve ideeën de kop in proberen te drukken? Net als Hamlet en Harriet zetten we alles op alles om met theater het verschil te maken.

Dit is een verhaal over de liefde. Dat is alles. Dus kom naar deze muziektheatervoorstelling en word krankzinnig: word verliefd op Ophelia.

De voorstelling is woensdag 4 oktober te zien in het Stadstheater en begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te koop voor €27,00 (incl. drankje). Kaarten via www.stadstheater.nl of tel 079-3427565.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox