Logo streekbladzoetermeer.nl


Kleuters Waterlelie naar het museum

Zoetermeer – De kleuters van het IKC de Waterlelie hebben het Gemeentemuseum in Den Haag bezocht! Zij werden opgehaald met de bus en naar het Gemeentemuseum gebracht. “Het lijkt wel een schoolreisje, juf!”, aldus een leerling uit groep 1-2.

De Waterlelie heeft gekozen voor de les “Een nacht in het poppenhuis”. Vooraf werd er in de klas gewerkt over het thema. De kleuters stapten het museum binnen en waren onder de indruk van alle kleuren en bijzondere spullen die uitgestald stonden. Door de medewerker werd het gelijknamige prentenboek voorgelezen in een zaal vol antiek porselein. De kinderen mochten mini poppenhuisspullen bekijken en vasthouden. Daarna gingen ze naar een zaal waar een echt antiek poppenhuis stond. De kleuters mochten op een trapje klimmen en waren betoverd door alles wat er in het huis te zien was. Als afsluiting mochten zij een echt poppenhuis inrichten.

De scholen in Zoetermeer en omstreken werden benaderd om met één klas gebruikt te maken van het aanbod een museumles te volgen met gratis busvervoer. Deze actie werd mogelijk gemaakt door de sponsoractie van de Rabobank.

Foto/PR: Linda Galle

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox