Dit weekend duidelijkheid: wel of geen HOM

Het einde dreigt voor de ontwikkeling van Holland Outlet Mall (HOM). De initiatiefnemers van het plan hebben volgens de gemeente nog geen overeenstemming bereikt. Een aantal politieke partijen in de gemeenteraad voelt er niks voor om dan maar door te gaan en dreigt de stekker uit het project te trekken.

Door Hélène Ouwerkerk

Zoetermeer - Duidelijkheid over de voortgang van het project is er volgens verantwoordelijk wethouder Rosier aanstaande zaterdag te verwachten. Dan hebben de initiatiefnemers namelijk een overleg waar knopen moeten worden doorgehakt.

Gemeenteraadsleden zijn hier verbolgen over. Jordi Boerboom van Groen Links: "Laten we de regie terug nemen." Iwan Beij (SP) geeft aan nooit een voorstander van het project te zijn geweest. "We zijn er met z'n allen ingetuind en hebben geld van de belastingbetaler in een luchtkasteel gestoken. College, pak de macht terug", aldus Beij. Maar ook bij coalitiepartijen begint het geduld op te raken. "Wij lopen niet aan de leiband van commerciële partijen. Als er maandag 11 september geen duidelijkheid is dan trekken ook wij de stekker eruit", zegt Chantal Walther (PvdA). Volgens Willem Bos (D66) heeft het college het proces onvoldoende in de hand. Maar begrip is er ook. Volgens Klaas Schra (CU/SGP) kan het gebeuren dat partijen meer tijd nodig hebben. En Benita van Wegen (LHN) vindt het vooral jammer. "Wij zien het HOM als een kans."

Wethouder Rosier zegt nu een pas op de plaats te houden om verder uitgeven van publiek geld te beperken. "Maar het kan nog steeds. We moeten nu alleen het gesprek tussen de initiatiefnemers afwachten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden