Logo streekbladzoetermeer.nl


Eerste jubileum voor burgemeester Aptroot

Door Hélène Ouwerkerk

Burgemeester Charlie Aptroot is precies 5 jaar burgemeester van Zoetermeer. Een mijlpaal die de burgemeester afgelopen weekend op Facebook deelde. Afgelopen dinsdag werd hij in het college nog verrast door de wethouders met een bos bloemen.

Zoetermeer - Veel mensen reageerden op de Facebook-post en zeiden dat ze hopen dat hij nog lang burgemeester van Zoetermeer zal blijven. Maar of dat het geval is, betwijfelt Aptroot zelf. Niet omdat hij er geen zin meer in heeft maar omdat de wet een herbenoeming voor zes jaar in de weg staat. "Toen ik dit weekend de post plaatste, wist ik dat dit mijn eerste en laatste lustrum als burgemeester is", zegt hij. Er is wettelijk vastgelegd dat een burgemeester met 70 jaar met pensioen moet. "Ik word over een paar weken 67", zegt Aptroot. "Dus als ik besluit om volgend jaar voor een tweede termijn te gaan dan zou dat maximaal voor drie jaar zijn. Dat is tegelijk ook een beetje een gek idee want ik ben heerlijk aan het werk en ben helemaal niet met mijn pensioen bezig." Aptroot verwacht niet dat de wet wordt aangepast omdat de pensioenleeftijd van burgemeesters een paar jaar geleden al is opgerekt van 65 naar 70. Overigens geldt dit alleen voor benoemde burgemeesters. Burgemeesters die waarnemen mogen dit tot elke leeftijd doen.
Toen Charlie Aptroot op 3 september 2012 werd benoemd tot burgemeester, was hij de oudste burgemeester die ooit was benoemd.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox