Logo streekbladzoetermeer.nl


Burgemeester Aptroot met het echtpaar Van Luxemburg en baby Philine. Foto: Fotoflex
Burgemeester Aptroot met het echtpaar Van Luxemburg en baby Philine. Foto: Fotoflex

Philine is de 125.000e inwoner van Zoetermeer

Zoetermeer heeft een mijlpaal bereikt want op woensdag 30 augustus is de 125.000e inwoner geboren. Philine Theresia van Luxemburg kwam ter wereld in het Langeland Ziekenhuis en is officieel de 125.000e.

Zoetermeer - Burgemeester Aptroot ging bij het gezin op kraamvisite en heeft daarbij bloemen, een knuffel en een gevulde spaarpot overhandigd. Namens het gemeentebestuur ontving Philine een oorkonde.

Burgemeester Aptroot: "Wat is Philine een mooi meisje. En het is fijn dat Zoetermeer nog steeds groeit. Wat ook zo leuk is, is dat Philine in een echte Zoetermeerse familie is geboren. Haar overgrootouders, grootouders en ook alle ooms en tantes wonen in Zoetermeer. De ouders van Philine zijn dit voorjaar verhuist en bewust in Zoetermeer op zoek gegaan naar een geschikte woning voor hun jonge gezin. Ze zijn gaan wonen in Rokkeveen waar moeder Van Luxemburg is opgegroeid. De ouders vinden juist deze wijk zo aantrekkelijk vanwege de leuke scholen, winkelcentra en mooie woningaanbod."

De burgemeester geeft aan dat het belangrijk is dat jongeren die het huis uit gaan en ouderen die kleiner willen gaan wonen kiezen ervoor om in Zoetermeer te blijven.

De burgemeester verwacht dat Zoetermeer uiteindelijk zal uitgroeien tot 150.000 tot 160.000 inwoners. "Daarom gaan we nu ook woningen bijbouwen om dit mogelijk te maken."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox