Logo streekbladzoetermeer.nl


Het nieuwe gebouw is zo goed als af als wethouder Vugs het opent.
Het nieuwe gebouw is zo goed als af als wethouder Vugs het opent. (Foto: Britt Henneken)

Doorstroming en transparantie

Door Britt Henneken

Zoetermeer - In Meerzicht werd vorige week woensdag het gloednieuwe gebouw geopend van het overkoepelende Kindcentrum Toverberg. In dit centrum vindt een samenwerking plaats tussen basisschool 't Schrijverke, kinderopvang De Drie Ballonnen en het Meerpunt centrum voor Jeugd en Gezin. In dit kindcentrum kunnen peuters, kleuters en basisschool kinderen samen opgroeien.

Zoetermeer - "Allereerst zijn we natuurlijk heel trots op deze samenwerking en in deze vorm", aldus Marie-Louise van Mourik, directeur van kinderopvang De Drie Ballonnen. "We hebben er met zijn allen hard aan gewerkt en zijn blij met de combinatie tussen de school en de kinderopvang. Het pand is af en hoeft alleen nog maar 'geleefd' te worden door de kinderen."

Haar collega Angelique Marres, sluit zich hierbij aan. "Het is heel bijzonder dat we dit zo hebben kunnen waarmaken. Het pand is heel open en transparant. Hiermee willen we de doorstroming van peuter- en kleuteropvang naar de basisschool verbeteren."

Het nieuwe schoolgebouw waarin Kindcentrum Toverberg is gevestigd, is inderdaad erg open. Het interieur van het gebouw is vormgegeven met veel wit en lichte houttinten. Ook is er veel gebruik gemaakt van glas, dit vergroot de transparantie die het centrum uit wilt stralen.

Opening

Tijdens de opening van het gebouw waren ook veel ouders aanwezig. Wethouder Vugs was er om het feestelijke moment mee te maken en ook haar mening over het centrum te vertellen. Verder heeft ze samen met wat leerlingen van 't Schrijverke het nieuwe logo van het Kindcentrum onthuld.
Naast de wethouder en de directrice van de kinderopvang sprak ook Pieter Gilden van de Unicoz onderwijsgroep tijdens de opening. "Als ik vandaag vijf jaar zou zijn zou ik blij zijn om in dit kindercentrum les te mogen krijgen." Hij is ontzettend trots op de totstandkoming van deze samenwerking en noemde de nieuwe locatie van de Toverberg 'het mooiste schoolgebouw van Zoetermeer'.

De opening op deze woensdagochtend was vooral voor de kinderen die les hebben op 't Schrijverke een feestje. Na de opening zongen zij met z'n allen het nieuwe schoollied. Hun ouders stonden er trots bij te kijken en er werden dan ook flink wat foto's gemaakt.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox