Logo streekbladzoetermeer.nl


Een spelletje doen of gewoon een bakkie koffie doen in de Huiskamer van Meerzicht. Foto PR
Een spelletje doen of gewoon een bakkie koffie doen in de Huiskamer van Meerzicht. Foto PR (Foto: Kees van Rongen)

Huiskamer van Meerzicht op proef

Door Kees van Rongen

Zoetermeer - De Huiskamer van Meerzicht opent zondag 1 oktober om 14.00 uur met live muziek. Vanaf begin deze maand is de dagbesteding al uitgebreid. Palet Welzijn begint dit vernieuwde inloopcentrum voor ouderen, Albrandswaard 1, op verzoek van de gemeente.

 "Wat een restaurant met activiteiten was, wordt nu een inloopcentrum waar je toevallig ook kunt eten," vertelt sociaal makelaar van Palet Welzijn Sabine Wendling. "De gemeente volgt de ontwikkelingen op de voet. Men wil weten of er in de Huiskamer van Meerzicht meer mensen komen. Als de proef slaagt, wil men ook in de andere wijken zo'n Huiskamer inrichten. Opzet is, dat ouderen minder last hebben van eenzaamheid. De Huiskamer is een laagdrempelig centrum waar ouderen terecht kunnen om te eten, deel te nemen aan activiteiten, elkaar te ontmoeten, maar ook met vragen zijn ouderen daar welkom. Iedereen bij Palet Welzijn heeft zo zijn specialiteit. De ouderenadviseur kan helpen met financiële vragen, bij een ander kunt u terecht voor vragen over wonen of over activiteiten," benadrukt Wendling.

"Ouderen uit de wijk kunnen hier iedere dag terecht voor een praatje, aandacht en contact met anderen. Je hoeft hier niks. Of je hier nu de hele dag met een kopje thee of koffie zit, niemand die daarvan iets zegt. We hopen wel, dat er ook mensen zijn met eigen initiatieven. Als iemand ineens een boterkoek in de keuken wil maken, lekker voor bij de koffie, dan kan dat. Vrijwilligers zijn er om spelletjes te doen of gewoon voor een praatje. Je kunt biljarten, klaverjassen, zingen of een workshop doen."

De Huiskamer van Meerzicht omvat een bibliotheekruimte en een recreatiezaal. Een gastvrouw of gastheer is van maandag tot en met vrijdag aanwezig om bezoekers te ontvangen.

Op woensdag is de dagbesteding voor mensen met een Indische achtergrond.

Palet Welzijn zoekt meer vrijwilligers met name van 16.30 tot 20.00 uur, maar ook die op andere tijden beschikbaar zijn.

Het menu van het eetcafé zal veranderen. "Wij richten ons op de gezonde, goedkope en gezellige maaltijd. Er is goed gekeken naar de menukaart en gekozen voor kleine aanpassingen. Hierdoor zijn de prijzen lager. De warme maaltijden, die voorheen € 7,50 tot € 7,95 kostten, zijn nu € 5,00."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox