Logo streekbladzoetermeer.nl


Forumkriebels!

Het wordt spectaculair anders, ongelooflijk handig, enorm veelzijdig en vooral voor íedereen: Forum Zoetermeer!
Bibliotheekdirecteur Joke Mos praat u in haar column maandelijks bij over de voortgang.

Als kind werd ik op mijn verjaardag lang voordat de wekker ging al wakker. Vol ongeduld om eindelijk de dag in te duiken waar ik een heel jaar naar had uitgekeken. Datzelfde gevoel heb ik nu ook. Alleen zijn het geen kriebels voor míjn geboortedag, maar die van… het Forum!

In januari is het zo ver. Dan openen na vier jaar voorbereiding de deuren van dé plek waar Zoetermeerders elkaar gaan ontmoeten. Het Forum is de plek waar de Bibliotheek samenwerkt met de gemeente en tientallen partnerorganisaties in Zoetermeer. Niet alleen werken we heel nauw samen, we gaan met een aantal partners ook 'samenwonen' in het Stadhuiscomplex, waar op dit moment nog druk gerenoveerd wordt.

Elke keer als ik de vorderingen kom bekijken en het verbouwingsstof uit mijn kleding klop, kan ik niet wachten tot het eindelijk januari is. Want wat wordt het mooi! Open, modern en heel kleurig. Met vijf themapleinen die elk een eigen kleur en een eigen sfeer krijgen. Op elk plein vindt u het antwoord dat u zoekt. U kunt het zo gek niet bedenken, of het Forum heeft informatie en advies paraat. Over gezondheid of opvoeding, vrijwilligerswerk of schuldhulpverlening. Over cursussen en workshops of het Zoetermeerse uitgaansleven. En natuurlijk over alles wat met lezen te maken heeft. Want lezen kúnt u in het Forum, maar ook leren en de nieuwste apparatuur uitproberen in het E-LAB. U kunt meedoen met heel veel leuke activiteiten en gezellig een drankje doen in het sfeervolle Forumcafé. Het Forum heeft kortom alles in zich om het warme hart van Zoetermeer te worden.

Ik zou er de hele krant wel over kunnen volschrijven, maar houd het voorlopig bij deze maandelijkse column. Elke column is weer een kalendermaand dichterbij de opening van het Forum. Was het maar alvast zo ver…

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox